Mit gondoltok erről a gamer PC configról? Gtx 970, i7 4790
Ha esetleg tudtok hasonló vagy olcsóbb áron jobb minőségű alkatrészt szóljatok!
Alaplappal szerintetek nem lesz probléma? abban vagyok legbizonytalanabb.
(a számok a típus után az árat jelölik)
MSI B85M-E45 18000
Intel Core i7- 4790 88000
CM Hyper 212 EVO 9000
MSI nvidia 970 4gb 112000
Western Digital Caviar Blue 1TB 15000
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G 17500
Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9 memória 18000
FSP Raider 550W 19000
nzxt source 210 elite 14000
Korrekt.
XFX Pro 450W is bőven elég,de jobb minőségű,és halkabb.
Na meg 15 ezer.
Alaplap is rendben van.
Először egy i5 4690k mellet dontottem, de rajottem, túl drága lenne a plusz hűtők és PSU miatt.
Azért ezt az i7et választottam mert jó egyaránt gaminghez és több év múlva is remélhetőleg a toppon lesz.
Sajnos az alaplap esett a koltseg csokkentese, áldozatául azért lett ez.
Esetleg egy olcsóbb gtx 970 el tudnám kompenzálni, de nem tudom megéri e
Több évre nem lehet procit venni úgy, hogy az maradéktalanul helytálljon. A pár éves i7 eket is lenyomják a mostani 30k s modellek. Akkor éri meg a felső kategóriában procit venni, ha munkaeszköz, és ténylegesen visszahozza az árát(úgy is, ha 1-1,5 év múlva megy a lecseréled az akkori legjobbra), máskülönben nem.
Továbbá én is egy jobb alaplapot vennék alá, olcsóbb proci mellett is. WD ből a blue a legszarabb minőség, gyakorlatilag azért létezik, hogy ők is keressenek valamit az alsó szegmensben, 20-21 körül már blacket lehet kapni, határozottan megéri a felárat. Én inkább vennék egy i5 öt 50-55 magasságában, az így megmaradt pénzt meg alaplapra, és jobb vinyóra fordítanám(vagy ha feltétlenül ragaszkodsz az i7 hez, és nem akarsz túllépni a kereten, akkor az ssd t venném ki, legfeljebb megvenném pár hónappal később).
Értem.
Akkor lemondok az i7-ről.
Egy i5 4690k érné meg a legjobban, de ahhoz akkor még kéne venni jobb hűtést(+ ugye a jobb alaplap), vagy egy sima nem overclockos i5 4690 lenne a legmegfelelőbb?
Nagyjából olyan 3-4 évre venném a gépet, ezért is gondoltam a keretből minél jobb processzor vásárlására.
Alaplapnál mire kell odafigyelni overclockos cpu és nem overclockos esetében?
overclockosnál tuodm hogy a z87/z97 széria legyen, de ezen kívül én nem látok lényegi különbséget két alaplap között
Ha 3-4 évre akarsz gépet venni, akkor végképp ne spórolj az alaplapon, a rossz minőségű alaplap ha tönkremegy vihet magával mást is(és lenne sírás rendesen, ha most ugyan spórolsz 10-12k t alaplapon, de két év múlva kinyírja a 88k s procidat). Ugyanez igaz tápra(általánosságban mondom, erre a tápra inkább jókat szoktak mondani, mint nem).
Így viszont kicsit módosítanám amit korábban írtam, maradhat a cpu(kevés lesz ez is idővel, de tovább bírja), de az ssd árát mindenképp az alaplapba, meg egy jobb hdd be fektetném. 3-4 évre kevés lesz a 8gb ram is, de ezt bőven ráérsz még venni szerintem 1-1,5 év múlva is, átlag felhasználásra még felesleges a 16gb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!