A laptopot lehet ugy használni ha kiveszem az aksit és váltóáramrol üzemel? ASus laptopom van
Figyelt kérdés
2010. febr. 26. 14:31
1/8 anonim válasza:
Nemhogy lehet, hanem kell is, és ezt az importőr/kisker is erősen javasolja. Természetesen hosszabb AC üzem esetéről van szó. Ezzel kíméled az aksit. Ha huzamosabban AC-ről használod és az aksi benne van, egyszerűen a feltöltési/kisütési ciklusok nem követik egymást, ebben meg szépen ki is merül a nem rendeltetésszerű használat, ugyanakkor az aksi is erősen öregszik vele.
2/8 A kérdező kommentje:
oké, most biztos vagyok benne hogy fel vna töltve 100 % ig
!
Köszi a választ és remélem nem vágtál át.
2010. febr. 26. 14:54
3/8 anonim válasza:
Bizony érdemes is kivenni az aksit ha váltóáramon van a notebook, ugyanis ha benn hagyod csökken az aksi élettartama, úgymond "túltöltöd".
4/8 anonim válasza:
"Köszi a választ és remélem nem vágtál át."
Ha így állsz hozzá, akkor nem is kellett volna megkérdezni :D
5/8 A kérdező kommentje:
csak 1 válaszolo volt, bocs hogy azt irtam, de vágtak már at , azért vagyok ilyen
2010. febr. 26. 17:47
6/8 anonim válasza:
az újabb laptopokban már nem probléma, ha benne hagyod. Én is úgy használom, miután a szervízes ismerősöm megerősítette, hogy van benne valami áramkör, ami leválasztja az akksit, ha hálózatra dugod. De ha ki akarod venni, azt is megteheted.
7/8 anonim válasza:
Akkor sem AC-ről megy a notebook, ha nincs benne az akksi:) Ott van előtte az adapter, keményen csinálja a DC-t a gépnek:D
8/8 anonim válasza:
Nekem azt ajánlották, akkor vegyem ki az akksit és menjen csak hálózatról, ha mondjuk huzamosabb ideig (akár hetekig) megy a gép folyamatosan. De ha naponta csak pár órát használod, akkor mehet úgy, hogy akksi és rádugva a hálózatra. (Legalábbis nekem azt mondták, így nem lesz baja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!