Miért színeződik a monitorom össze-vissza?
Egy kb.7 éves crt monitorom van és az pár napja azt csinálja, hogy vibrálnak benne mindenféle színek. A kábel nincs megtörve sehol, megmértem műszerrel, ha finoman rácsapok akkor visszajönnek az eredeti színek, de percek múlva megint a sárgától a zölden át egészen a hupililáig minden színt felvesz.
Meg lehet javítani? Mennyibe kerülne?
Meg kell nézetni, de egy CRT monitorra két sörnél nagyobb összeget ne szánj, inkább ruházz be valami olcsó, esetleg használt LCD-be.
G.
Nekem ugyanez volt a crt monitorommal. Kb 1 hónap múlva meg is halt.
Vittem szerelőhöz, mondta, hogy megtudja javítani, de az kb arról szól, hogy ő vesz egy ugyanilyen monitort, vagy valami hasonlót, és kicseréli a belső dolgokat, és fogalma nincs, hogy meddig bírja majd. Kb 15 ezerbe kerül majd, attól függően, hogy mennyiért tudja megvenni az alkatrész monitort..... (:
Most vettem egy új monitort, ő az: Samsung T24D390EW olcsó volt, és nem is annyira buta, sőt gyönyörű a kép, amit add.
Ha LCD tévéd van, akkor pár száz forintért vegyél VGA kábelt, és a géped csatlakoztasd a tévére. nagyobb, nem folyik ki a szemed, nem vibrál...
Ez a monitor bármkor behalhat, és ne legyél szarban, a kábel elfér a fiókban, és addig nyugodtan kereshetsz rendes monitort, ill spórolhatsz rá.
Ez a monitor veszélyes hulladék. :(
Hosszútávon, ha ez a megoldás nem jó, akkor LCD monitor a megoldás. Sokkal energiatakarékosabb és egészségesebb is mint a katódsugaras.
Plazmatévével ezt ne játszd el, mert könnyen tönkreteheti a egyes helyeken úgyanazt mutatja állandóan (pl szövegszerkesztő fehér háttér, fejléc, asztal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!