Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért foglalt ilyen sok...

Miért foglalt ilyen sok fizikai memória?

Figyelt kérdés

A napokban azt vettem észre,hogy a gép bizonyos feladatokat lassan végez el (Programon belül lassan nyit meg egy linket,egy új programot stb...) Belelestem a feladatkezelőbe,ott meg 96-7%-ra írja a fizikai memória állapotát. Gondolom emiatt lehet lassú(nem értek hozzá...)

Elvileg nem fut semmi olyan program a háttérbe,aminek nagyon kéne fognia a gépet.Mi lehet a probléma?

2015. máj. 26. 20:39
 1/4 anonim ***** válasza:
"Elvileg" helyett nézd meg a feladatkezelőben, mi fogyaszt, a superfetch által elraktározott mennyiséget is beleértve.
2015. máj. 26. 20:43
 2/4 anonim ***** válasza:

A napokban nekem mintha a Windows Update leakelne, simán teletömi a RAM-ot.

Tényleg jó lenne tudni, hogy melyik folyamat a ludas!

G.

2015. máj. 26. 21:41
 3/4 Hominida ***** válasza:
Kevered a sebességet a memória méretével. Miből gondolod, hogy pont a memóriafoglalás a lassulás oka? Ha a sebességgel van bajod, akkor elsősorban a CPU terheltségét ellenőrizd. De ha nem értesz hozzá, akkor sajnos nem fogsz eredményre jutni, mert jó pár adatot össze kell hasonlítani egymással ahhoz, hogy le lehessen szűkíteni a problémát néhány lehetőségre. A CPU-t terheli a víruspajzs, annak a frissítése, a virtuális memóriában való áthelyezkedés, a fájlok automatikus indexelése, a tűzfal vagy a HIPS által feltartott program várakozása, a registryben való nagy számú írás vagy olvasás, egy beakadt codec vagy driver hibája, és ezek még csak a triviális esetek. Vannak esetek, amikor egy mappatérkép lenyitása is eltart 5-10 másodpercig, a Firefox az indításakor végiglapozza a több száz megabyte-nyi puffert, és nem is mindig lehet ez ellen mit csinálni. Hívj gyakorlott embert, aki megfigyeli a gépedet, nincs jobb ötletem.
2015. máj. 27. 20:57
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Sajnos tényleg ott a probléma,hogy nem értek hozzá.Viszont sikerült megtalálni,hogy mi lehetett a ludas,mert a program kilövésével már sokkal gördülékenyebben fut a gép

2015. máj. 29. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!