Intel Socket 1150 vagy 1155 a jobb és a 22nm vagy a 32nm-es procik a jobbak?
1155-ről nem érdemes váltani AMD-re, ha a játék a cél.
Sőt, bizonyos szint felett váltani sem érdemes, ha van egy i5 2500/K vagy teljesítményben közeli vagy erősebb CPU-d. Persze kivélt képez, ha valami elborult SLI/CF rendszert építesz, de pl egy R9 280X/GTX 770 mellé még tökéletes. Viszont így ez nagy általánosságban való beszélés, milyen most a géped és mennyiért akarsz fejleszteni rajta? LGA1155-be már nem érdemes pénzt feccölni, kivéve használt piacon, ha kifogsz valami erősebb, jó árú processzort, így az alaplap cserét még megúszod.
Ilyen szempontból megtorpant a fejlődés, én 2011-ben vásároltam i5 2500K-t, elég csak a VGA-t cserélgetni, két évig valószínűleg még bőven jó vagyok.
IGP: Integrált grafius processzor. Régen alaplapra, manapság kb minden CPU-ban van(APU-k). Ezekben rengeteg lehetőség is rejlik, de erre még most kér fecsérelni a szót, ha játékra lesz a gép akkor meg végképp.
átlag felhasználóként játékra mindegy melyik,intel vagy amd.
ha dolgozni is akarsz rajta,akkor sokak szerint az intel jobb,szerintem meg tökmindegy.
én annyit javaslok,hogy mindig a pénztárcád tartalma alapján próbáld meg kihozni a lehető legjobb megoldást.
Megérné-e 1155-ös foglalatba i3-as procit venni?
Intel pentium g2020 2.9GHz van most, megérné lecserélni?
igen,mert az i3 4 szálon dolgozik,míg a pentium 2 szálon.
az i3 olyan,mint egy 4 magos processzor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!