Számítógép ház, kábelek? (Lehet hülyén hangzik)
Sziasztok!
Számítógép váráslás előtt állok, már megvan az összeállítás. Én fogom összerakni a gépet. Neten néztem több videót erről, (remélem nem fogom elk***i).
1. Direkt olyan számítógép házat választottam, amiben az egyik oldalon (hátul) jól elférnek majd a tápegység kábelei stb. Láttam egyik videóban, hogy a kábelek alapból egy ilyen hálóban voltak összefogva, és sokkal átláthatóbb volt az egész. Tehát nem lógtak mindenfele stb. Ez minden tápegység kábelénél így van, vagy külön kell hozzá venni olyan "hálót"? Esetleg tudtok mondani olyat, aminél ez alapból meg van oldva?
(Az összeállításomban Chieftec CTG-500 van, de változtathatok)
Ilyesmire gondolok: [link]
2. Ahol lakom elég nagy a por (talán a hagyományos fűtés az oka nem tudom).
Létezik olyan porszűrő számítógéphez ami hatásos? Olyanra gondolok amit a venti elé kell rakni, és megfogja a port. Ez nem gátolja a légáramlást nagy mértékben?
Lehet fura kérdések, de engem érdekelne. Előre is köszi, mennek a zöldek.
"Olyanra gondolok amit a venti elé kell rakni, és megfogja a port. Ez nem gátolja a légáramlást nagy mértékben?"
Minden szűrő akadályozza a légáramlatot. Minél hatékonyabb a szűrés, annál jobban akadályozza. Ennek sajnos ez az ára.
Továbbá a szűrőt rendszeresen takarítani kell. Ha berakódik, akkor nem csak akadályozza, de teljesen megakadályozhatja a hűtést.
Legolcsóbb ház ami minden mai alapvető igényt kielégít, az a Raijintek Arcadia. Gyárilag egy 12cm ventit adnak hozzá hátra, na kell még 1db előre is a jó szellőzés miatt, pl. Arctic F12 PWM, ezzel együtt is 10E alatt marad picivel (pcx.hu). Mivel ez az előlapon szív be, így a por meglátszik hamar egy kör alakban, azt naponta egy mozdulattal letörölheted, ha zavar. Egyébként minden bemenete és még a teteje is porszűrővel van ellátva (én oda nem tennék már ventit, a meleg levegő felfelé száll, szóval magától is utat talál). A hátra fújó gyári venti viszont nekem pont jó, mivel az álló procihűtőm által fújt levegőt egyből kiviszi.
Természetesen a finom port átengedik a szűrők.
A tápegység kábeleinek még épp elegendő hely van hátul, én szépen el tudtam rendezni, nekem is Chieftec CTG-500 tápom van.
Egyébként ha ma vennék tápot, akkor az XFX Pro 450W változatot venném.
A háznak teli laposak az oldalai, ami szerintem szellőzés miatt jó, ha a látványra is hajtasz, akkor másikat kell keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!