FSB:DRAM arány miatt kékhalál?
Q6600 procit hútam 3.0-ra. Az fsb növeltem 333ra. Van 2x2gb 1066mhz ram mellette. Amikot az fsb 333 akkor bírtam a ram frekveciáját újra kereken 1066ra állítani. Viszon a CPU Z ben az fsb:dram 5:8 volt. teszteltem AIDA64 el stabilitást és nem volt gond fél órán keresztül, aztán pár óra mulva elkezdtem játszani (World of Tanks) és kékhalál lett közben 0x7b hibakóddal. (olvastam róla hogy a tuning szokta okonzi). Ujrainditottam a gépet a ram frekvenciát AUTO ra tettem és müködik. Azóta nem állt le. Most fsb:dram 4:5.
Tehát akkor lehetséges hogy az fsb:dram miatt lett kékhalálom?
Simán lehet, ennek két fő oka szokott lenni: Vagy az alaplap nem bírja az FSB-t, vagy a RAM a megnövelt sebességet.
Általában akkor a legjobb a szitu, ha az alaplap jóval nagyobb FSB-t is támogat, mint a procid. Akkor odahúzhatod neki a stabilitás kockáztatása nélkül, és szokott is lenni olyan visszaosztási lehetőség, hogy a RAM is a névleges frekvenciáján volt.
Régi szép idők, amikor 400-as Celeronokat kínoztunk halálra 800-as P4 alaplapban. A 2 GHz-es procit majdnem 4 GHz-en lehetett járatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!