Hova rakjam a ventilátort?
Nemrég raktam össze egy gépet, egyelőre még levett oldallappal üzemel.
Hova rakjam a ventilátort, hogy jól működjön? Az 1-es vagy a 2-es helyre? Az egyiknél szívná, a másiknál fújná a levegőt értelemszerűen. Tudom, talán az lenne a legjobb, ha mindkét helyre tennék, de hiába keresek itthon, nem lelek több ventilátort, pedig tudom, hogy volt több. Szóval egyelőre csak egyet raknék be.
A rajzon feltüntetett dolgokon kívül még egy ssd van csak benne, illetve egy CD olvasó legfelül, de az csak azért, hogy ne legyen lyukas a ház, nincs bekötve (IDE csatlakozós, az alaplapon pedig nincs olyan).
Köszi!
Felülre tedd hogy a forró levegőt kiszívja a házból.
Közvetlen a CPU hűtő mögé.
Vákuum nem fog keletkezni a házban mivel nem légmentes tehát inkább a meleg levegő eltávolításán van a hangsúly és nem a friss levegő bejuttatásán mert az bejut magától is.
Alul a grafikus kártya eltávolítja a maga által termelt hő nagyrészét. A CPU hűtőnél viszont megreked a meleg levegő. így inkább erre lenne érdemes a ventillátort áldozni.. De próbáld ki terhelés alatt mennyi forró levegőt szív majd ki. kézzel is érezhető.
Előző voltam csak gondoltam megindoklom a hozzászólásom.
Próbáld ki lent is, fent is, aztán ahol jobb, oda rakd!
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!