Nincsen valami normálisabb teszt, hogy mennyire jók ezek a 4 magos Pentium n3540-es procik az Intel Core i3u, i5u sorozathoz viszonyítva?
Ezek 4 magos, akár 2,66Ghz-es procik (tudom, hogy nem ezeket kell csak nézni), viszont 90k alatt megvehetők, de kérdéses, hogy a való életben hogyan teljesítenek.
Még nagyobb pozitívum, hogy 7,5W-ot fogyaszt, ezzel sokat is megy akkumulátorról.
De vajon elég egy ilyen is a hétköznapokra?
Én nem akarok játszani vele, de nagyon sokat használnám, és intenzíven multitaskingolnék is.
Például az online tv adása megy a háttérben, csak a hangját hallgatom, közben sok lapon böngészek sok flash-el, megy mellette a powerpoint is, mert prezentációt is készítek, a word is, skype is fut a háttérben.
De konvertálni is szoktam néha a mobilomra filmeket, meg movie makerrel szerkesztek is néha 720p-t, de azt max havonta kb. 1x.
És nem szeretném hogy akadozzon, mert nem lenne másik gépem, sem erősebb laptop, sem asztali.
De igazából mint látjátok, nem kell nagy teljesítmény, ezért szóval nem veszek külön egy asztali gépet, és egy laptopot.
Viszont nem arra veszem a laptopot, hogy kéthetente, amikor vonaton kell utaznom, akkor be tudjak gépelni egy-egy word dokumentumot is közben, ha netán lassabb, addig kibírom, hanem itthon is azt szeretném majd használni.
De nem szeretném a melegedést, meg utaznom is sokat kell vele, tehát az i3-ból i5-ből is csak az u-s procik tetszenek.
"Például az online tv adása megy a háttérben, csak a hangját hallgatom, közben sok lapon böngészek sok flash-el, megy mellette a powerpoint is, mert prezentációt is készítek, a word is, skype is fut a háttérben."
Nem semmi vagy ha ezt tényleg tudod csinálni egyszerre egy 1366x768-as képernyőn. Egyébként a proci bírná, nekem ennél gyengébb Celeron 2955U van a laptopomban, és ilyen átlag felhasználásra az is elég bőven.
Igen, de egyszerre csak egyvalamit teszek ki teljes képernyőre mindig, az, hogy több ablakban dolgozzak arra tényleg nem alkalmas.
A képernyő kicsi, én meg szeretem, ha minden nagy rajta, ezért ha mondjuk fullhd felbontású lenne, akkor is fel kéne állítanom a méretet, hogy minden akkora legyen, mint ezen a kisebb felbontáson.
A celeron proci amit mondtál, az kb. egyszinten van ezekkel. Hiába csak kétmagos, és alacsonyabb az órajele, de ezek az nxxxx szériás procik eléggé le vannak fojtva a fogyasztás miatt.
És évek múlva lehet, hogy nem lesz elég ez sem, az sem. :(
nézd, mikor kérdezik a boltban azt mondom; irodai munkára szinte mindegy. (N2830-40, N2920-40 CPU).
Ha agy hangyányit jobbat akarsz akkor N3540 pentium (teljesértékű), és négy magos.
Vettek nálam már laptopot, aki ilyen kódol filmeket, és megfelel.
Az i3-as és i5-ös mindíg gyorsabb lesz, de csak százalékokkal, esetleg több tíz százalékkal.
Igazabál nem lesz olyan gyors a többi, hogy pl. 3x kevesebb ideje kódolná át a videót.
Ha nem akarsz túl sok pénzt költeni, és kompromiszumot kötni, akkor az N3540-es processzor nem rossz választás.
Ha egy picit többet invesztálnál, akkor természetesen, min Core-i3 CPU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!