Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért akadozik a gépem miután...

MetalSoldier kérdése:

Miért akadozik a gépem miután vízhűtést kapott?

Figyelt kérdés
Összeraktam egy gépet, de kicsi házat vettem hozzá, ezért 2-3 hét használat után úgy döntöttem beruházom egy nagyobb házra és rakok a procira egy vízhűtést. Nos abban a 3 hétben amiben használtam végigvittem pár játékot, mindet ultrán, a szervizbe adás előtt a GTA V-tel játszottam, szintén max grafikán, akadás mentesen. Miután visszakaptam pár napja, átszerelve egy nagyobb házba + vízhűtés, minden akadozik rajta amivel korábban játszottam. Túlmelegedéssel nincs gond (vidikártya 52-60, proci 26-30). Bármi ötlet esetleg? vagy valaki találkozott hasonlóval?

2015. máj. 18. 12:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy semmi más nem változott?

Mi történik, ha adsz egy kis légáramlatot a proci környékén lévő alkatrészeknek? Konkrétan a VRM modulokra gondolok.

2015. máj. 18. 12:35
 2/10 anonim ***** válasza:
Kicsit pontosabban írd le a tüneteket, az "akadozásnak" rengeteg alfaja van. És azt se felejtsd ki, hogy pontosan milyen körülmények között jön elő, közben hány fps van stb.
2015. máj. 18. 13:03
 3/10 A kérdező kommentje:

Tudtommal semmi sem változott, kíváncsiságból én is megnéztem hogy minden alkatrész ugyanaz maradt-e és igen. Az egyetlen dolog ami változott, hogy kapott a proci a régi, hűtőnek aligha nevezhető tárgy helyett, egy vízhűtést, meg egy sokkalta nagyobb, elől hátul ventilátoros házat.

(Ha ez bármit jelent a BIOS-ba kicsit visszavették a vízhűtésnek a sebességét, mert valamiért az alaplap nem korlátozta be és egyből csúsc teljesítményen pörgött).

A konkrét akadást a játékokra értem, a gép maga villámgyorsan kapcsol ki-be, programokat is gyorsan nyitja, kezeli. Tehát a gondot a játékok okozzák. Konkrétan 2 játék ami a szervíz előtt teljesen gond nélkül ment, 40-50 fps-sel, most a Mortal Kombat X 18-22 fps között döcög, a GTA V pedig 15-20 között.

Ugye ráfoghatnám a gépre, hogy "akkor biztosan nem bírja a konfig", de ugye előtte semmi akadás nem volt, ugyanezen játékoknál.

2015. máj. 18. 13:59
 4/10 anonim ***** válasza:

#3 A régi "hűtőnek alígha nevezhető tárgy" valószínűleg csinált némi szelet a processzor környékén, ami hűtötte a VRM áramköröket, meg ami még ottt volt a környéken. Ez megszűnt, amikor egy szivattyú került a helyére.

Ezért javasoltam, hogy egy bármilyen ventilátorral lehelj rá arra teerületre.

2015. máj. 18. 14:07
 5/10 A kérdező kommentje:
Tehát a szuper 16 ezer forintos vízhűtés a jobb hűtés ellenére rosszabb valamilyen téren, mint a régi 8 cm-es sima ventis?
2015. máj. 18. 14:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Eleve 16K-ért vízhűtés...... Játék víz ahogy a profik (nagyképűek (tisztelet a kivételnek)) mondják.

Inkább vettél volna egy Termalright Macho-t, az kb olyan mint egy fagyasztó.

Amúúúúúgy milyen CPU és milyen alaplap?

2015. máj. 18. 15:51
 7/10 anonim ***** válasza:

#5 Nem rosszabb. Amit hűtenie kell, azt hűti. Ahogy írod meglehetősen hatékonyan, ha 26-30 fokos a processzorod.

Viszont a vízhűtés sajátossága, hogy a processzor körüli területet nem fogja hűteni.

Persze lehet, hogy teljesen más baja van a cuccnak, de egy próbát mindenképpen megér. Ha a melegedés lesz a gond, akkor átgondolod a ház hűtését és rendben vagy. ha nem, akkor lehet tovább keresgélni.

Ugyanígy elképzelhető, hogy a hűtés teljesítményének biosban való limitálása automatikusan kihatással van az elérhető processzorteljesítményre iss.

2015. máj. 18. 17:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Az alaplap egy Msi Gaming 970, a proci pedig egy Fx 8350. Mindenesetre visszaviszem holnap a szervizbe, és megmondom, hogy addig nem is akarom látni a vasat, amíg nem visz mindent úgy ahogy annak kell. Azért köszönöm a válaszokat, elképzelhető, hogy holnap a szervizben is az egyik említett hiba lesz a kulcs.
2015. máj. 19. 01:34
 9/10 A kérdező kommentje:
Megoldódott!! Megnéztem és a szervizben bekapcsolták az alaplap slow mode-ját. Visszaállítottam az alap állapotba, s egyből jött a 70-80 fps.
2015. máj. 21. 09:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Ebben az a legabszurdabb, hogy van az alaplapnak ilyen funkciója...
2015. máj. 21. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!