Ez esetben működne a merevlemez?
Sziasztok!
Na szóval, van egy haverom akinek a merevlemeze eléggé kicsit, nagyon tele van vírusokkal.
Felajánlottam neki, hogy hozza át, újratelepítem neki.
Aztán most eszembe jutott, hogy az alaplapunk/processzorunk nem ugyanaz, szóval, ha azt a merevlemezt az én gépembe újratelepíteném, működne neki otthon?
Ugye, mert Alaplap/Proci cserénél, van amikor újra kell telepíteni a windowst.
Neki is szintén inteles processzora van, bár azt nem tudom fejből milyen.
Igazából az újratelepítés, csak egy végső megoldás lenne, ha virusírtókkal nem sikerül rendbe raknom neki.
Illetve, még egy kérdés:
Ha az ő merevlemezét berakom az enyém mellé, mennyi esély van rá, hogy az övéről a vírusok, netán áttelepülnének az én HDD-mre?
Működni fog max drivert keres
tegyél fel 1 avg-t előtte(sajátra) az elég jól kiszűri a vírusokat, és másikra install után (nézd meg h supportálja e a 64est), vedd ki és futtass egy full keresést.
amm ha beteszed és rögtön formázod nem túl sok vírus jön át/nyomtass ki 1 usbre egy lubuntut és formázd le az ÖVÉT :D
aztán bootolj wint, és akkor biztos nem lessz vírusod
u.i:dirtywindows[pont].hu -n fenn vannak win verziók és megáról gyorsan lejön
Windows 8 vagy 8.1 esetén nem probléma, ha a te gépeden telepíted fel az op.rendszert. A haverod gépében elindítva detektálja a hardvereket, telepíti a szükséges drivereket, utána elindul.
Nálam teljes hardver csere után elindult a Windows 8.1, természetesen miután detektálta az új hardvereket és telepítette a szükséges drivereket.
Win 8 előtti op.rendszer nem valószínű, hogy indulni fog.
Köszönöm a segítségeteket.
Windows van 2 is.
Egy Ultimate CD-n, és egy HP pendriveon. :D
Az is megoldás lehet, ha csak szimplán egyből leformázom, de kitudja, hogy van-e rajta fontos adat neki, vagy valamelyik családtagja számára.
Esetleg csökkentett módban lefuttatok pár vírusirtót rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!