7.1 fejhallgatóval zenehallgatás (? )
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy nekem lenne egy 7.1-es fülesem, akkor azt a Google Chrome is kihasználja 7.1-el? vagy ez ilyenkor hogy működik? pl Winamp, vagy esetleg VLC-be amikor filmet nézek akkor is 7.1?
SEGÍTSÉÉG :D
Vagyis a zene biztosan nem lesz 7.1 mert csak Stereo adatfolyam. de egy 5.1-es filmnél már elképzelhető hogy képes elkülöníteni a csatornákat.
De még életemben nempróbáltam virtuális fejhallgatót. nemtudom a valóságban mennyire jön át a térhatás.
Két hangszóróból az életben nem fog nyolc csatorna korrekt módon elkülönítve szólni.
A két hangszóróval megszólaaltaatott sokcsatorna lényege, hogy egy szoftverrel összebarmolják a hangképet, majd nagyképűen rábiggyesztik, hogy virtuális 7.1
A diszkrét (sokhandszórós) 7.1 már más tészta, de arra is igaz, hogy komoly hangmérnöki teljesítmény kell a 8 csatorna tisztességes megszerkesztéséhez. Akármilyen vacak alapanyag meg egy konzumer szoftver kevés hozzá.
Azért ez ne lombozzon le. Amúgy is csak két füled van, ami a korrekt módon összerakott sztereót térhangzásúnak érzékeli.
Igen, én is ezen gondolkodtam hogy hiába térhatás... 2 fülünk van...
Akkor ezek alapján jobban megéri egy minőségibb, normálisabb sztereót venni, mint egy virtuális 7.1-est?
Szerintem ezis kb olyan mint a 3D megjelenítők
jó valóban térhatású de akkor sem az igazi...
Gondolom ugyan úgy át lehet verni az agyat hangzás terén is mint látás terén de szerintem sem közelíti meg. Vagyis biztosan nem közelíti meg a valódi térhatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!