Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A RAM mennyit számít a játékok...

Bence2601 kérdése:

A RAM mennyit számít a játékoknál?

Figyelt kérdés
Láttam olyan videót és hallottam is olyat hogy valakinek mondjuk 16GB RAM-ja van... Ahogy láttam minden játéknál az ajánlott az 8GB RAM és akkor mért van valakinek 16GB? és ha van egy játék akkor akinek 16GB RAM van, annak mennyivel nagyobb az FPS mint annak akinek 8 giga van?

2015. máj. 16. 17:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Ma már egy i5ös konfighoz 1x8gb érdemes venni, bővítés miatt. Ha megveszed most a 16gb-ot (van rá keret), nem kell később. Addig is élvezed előnyeit. Plusz fps-t nem ad.
2015. máj. 16. 17:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
16Gb ram nem gyorsít semmit ez inkán csak státusz egyenlőre
2015. máj. 16. 17:53
 3/6 A kérdező kommentje:
és akinek 4GB RAM van valakinek meg 8 akkor sincs FPS különbség?
2015. máj. 16. 17:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor már azért van, de nem számottevő, viszont mindenképp ajánlott a 8, sokkal gyorsabb vele a rendszer.
2015. máj. 16. 18:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy alkalmazás nem tud elférni a pl. 4GB-on, pedig megenne mondjuk 6,5-et,, akkor a rendszer mindig innen-onnan próbál majd felszabadítani egy kis pluszt, hogy azért tudjon működni a program. Ettől igencsak lassulni fog, akadozni, játék alatt ez komoly hátrány lehet.

Azonban a 8GB az egy olyan pont jelenleg - és már pár éve -, amit nem lépnek túl a fejlesztők, hiszen a videokártyák memóriája nő, úgy írják meg a játékokat, hogy elsősorban az legyen terhelve. Aztán mikor elszalad velük a ló, megjelenik egy olyan, mint pl. a GTA5, ahol a 8GB RAM olyan, hogy ha fut a Chrome, már kevés a memória, megfagyhat a játék töltés közben, vagy alt-tabból vissza se lehet lépni. Dying Light is megevett 6,5-7GB-ot, de jött egy hotfix, ami után már csak 4-re csökkent ez. Ebből látható, hogy valójában a szoftver megírásának kérdése, de alapvetően 8GB elég, és még sokáig elég is lesz, ha valaki játszani akar.

16GB-ra elsődlegesen modellezőknek/tervezőknek/renderelőknek/zenészeknek van szükségük, mert sokat kell cache-elni. Játékban / Windowsban normál esetben semmit nem profitálsz abból, ha 16-od van, mert hiába szeret terjeszkedni a rendszer is, ennyire azért nem. Terjeszkedés alatt értem, hogy igyekszik mindent betölteni a memóriába a fürgébb működés érdekében, szóval ha pl. 2GB memóriád van, akkor a rendszer 8-900-at használ el, ha 4GB, már el mer kérni 1,2-1,5-et, de ha 8 van, akkor már csak 1.7-ig megy maximum, tehát itt látszik az, hogy valójában 8-nál többre tényleg nincs jelenleg szükség, ha nem akarsz videót vágni/modellezni.

2015. máj. 16. 18:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jelenleg 8GB ramom van és GTA5 mellett nem érdemes semmit tenni, mert akadni fog a játék. Sőt, a legjobb, ha újraindítom a gépet (SSD miatt van vagy fél perc az egész, ki lehet bírni XD), hogy kiürüljön a ram, így már nem akad a GTA5. De amúgy 8GB most tényleg elég, de valahogy a régi Pentium 4-es gépemben XP alatt nem éreztem kevésnek az 1GB ramot, mert nem fogytam ki belőle. Amúgy 3-4fps pluszt adhat a 8GB ram, de csak akkor, ha az adott játék már 4GB-val is szépen fut. Igazából netezésre is kell már a 4GB, szépen megzabálja a ramot a Firefox és a Chrome is. Haveromnak 16GB ramja van, mivel többszáz böngészőlap van neki megnyitva Firefoxban, de hamarabb befagy/becrashel a böngésző, minthogy elfogyna a ram. Szóval mire a játékok 8GB-nál többet fognak kérni, addigra már rég DDR4-et fogunk használni.
2015. máj. 16. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!