Amd fx 6300 proci húzás nélkül 45-50 fokos (bios szerint). A gyári venti volt rajt először. Lecseréltem egy régebbi zalman cnps 7500 alcu hűtőre, igy ment le alap 40 fokra. Ez nomális? Egy komolyabb hűtő levinné 20-28 fok közé?
A húzás nélkül mit jelet nálad pontosan?
Azt, hogy gyári értéken van a biosban minden?
Mert ha igen, akkor bios optimalizálással akár 6x3,8GHz-et tud gyári hőmérsékletek mellett.
sok hasznos infó, és segítség: [link]
Furcsa dolog ez a processzor hőmérséklet, mert mint látod az elsőnek meghökkentően jó eredményei vannak, én speciel soha életemben nem láttam húzott AMD FX 6300-at olyan hőmérsékleten, ráadásul komolyabb hűtővel, jól felszerelve. Mindig alapjáraton 30-40 fok, menet közbe 60-65 között volt.
A lényeg, hogy terhelés alatt mennyi?
Az fx-eknek sokszor rossz idle hőmérsékletet írnak ki a progik. Nálam pl idle 8-12 fok 20 fokos szobában léghűtővel, ami fizikailag képtelenség. Ellenben terhelés hatására ez az érték közelít a valós hőmérséklethez.
Amúgy felesleges 20-28 fok között tartani(és lehetetlen is(levegővel, vízzel) ha ennél melegebb a levegő). Amíg terhelés alatt nem megy fel 64 fok fölé, addig nincs miért aggódnod.
Egy gyors lépés, amivel jelentősen tudod csökkenteni a max hőmérsékletet. Biosban ki kell kapcsolni a cpu turbóját. Igaz ezzel elesel az 1 szálas nagyobb teljesítménytől, de akár 10-15 fokot is nyerhetsz vele.
De minden le van írva ott amit linkeltem.
Szerintem ha alapon fut a windows (nem fut semmi program), és nincs huzva se a proci se a vga se a ram akkor baromi sok a 40 fok.
Előtte asus m4n68t alaplapban volt amd athlon x3 3100ghz procim és az "alapjáraton" futott 28 fokon, Battlefield 3 ultra beállításon 57 fokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!