Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a tápegységről?

Figyelt kérdés

Újítani szeretnék egy R9 280X VGA-t,de nem tudom elég lesz-e neki a tápegységem.FX8320 proci és 8GB RAM mellé megy majd.Jelenleg egy GTX 660-om van,próbáltam az utóbbi időkben húzni/tuningolni a kártyát,de akármivel próbálkoztam összeomlott,olvasgattam erről és írják hogy a táp is lehet a hibás.Nincs kékhalál vagy ilyesmi csak kilép a tesztprogramból vagy játékból és kész.

Ezt csak azért írtam mert ha a táp az oka akkor nem hiszem hogy egy elég nagy fogyasztású 280X-et ki bír majd szolgálni...

Ettől függetlenül,ha a jó a táp akkor elég lesz neki?

[link]

Köszönöm a segítséget előre is!

2015. máj. 13. 14:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Mi lenne ha vennél valami normálisat amit forgalmaznak is?
2015. máj. 13. 14:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Attól még,hogy nem forgalmazzák ez van,arra vagyok kíváncsi hogy teljesítményben elég lesz-e.
2015. máj. 13. 14:59
 3/10 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés neki. Egy 280x-nek kb. 21 Amper kell egyetlen 12V ágról, melyet a te tápod nem tud megadni (3 ágród ad 16-16-16-ot).

Legalább egy XFX TS/pro 450w táp kéne, esetleg ha telik rá és a procit szeretnéd húzni is, akkor FSP Raider 550.

2015. máj. 13. 15:02
 4/10 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy 3 felé osztott 12V ága van. Single (vagyis 1 ágas) sokkal jobb lenne, jóval erősebb konfigot bírna el mint ez. Nem tudom szükséges-e egy tápcsere, de FX-8320 nem kis fogyasztású processzor, a videokártya pedig megint csak zabálja az áramot. Egy normálisabb XFX tápra beruházhatnál, a mostani félek hogy talán kevés lenne.

Link: [link] . Nem vagyok biztos benne, hogy kell egy ilyen, vagy egy ehhez hasonló, szóval várd meg a szakértőket, majd ők megmondják neked.. Én csak ezt tudom ajánlani, hogyha táp csere lenne.

2015. máj. 13. 15:03
 5/10 A kérdező kommentje:

És ha mondjuk lentebb adom egy GTX 760-ra?

Nincs most plusz pénzem egy minőségi erős tápra,azt akkor majd a jövőben be kell újítanom...

2015. máj. 13. 15:22
 6/10 anonim ***** válasza:
GTX760 nem mondanám, hogy megéri. Inkább egy új generációs GTX960-at nézegess. Én pl. most ezzel szemezek: [link] . Kicsi, keveset fogyaszt, és még egy csomó jó specifikációt tud. (Az egyik ilyen ami miatt ezt akarom megvenni, az az hogy bitang erős (GTX770 - GTX760 közötti szint, valahol még a 770-nél erősebb) és hogy alacsony a fogyasztása, plusz a ventilátor csak 60-65 fok környékén kapcsol be.) Az alacsony fogyasztás miatt pedig nyilván kevés hőt termel, így pedig ez az 1db ventilátor is elég, még egy zárt pici gépházban is (mint amilyen az enyém is).
2015. máj. 13. 15:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Egy 450es kellene neked minimum, de olyan ami 12v-s ágakra leglább 400w-ot tud adni. (proci 125w + esetleg a tuning, a 280x is kb 225w).
2015. máj. 13. 15:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen a GTX960-al én is szemezek sok jót hallani róla...
2015. máj. 13. 15:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy GTX 960-at elbírna.
2015. máj. 13. 16:23
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen néztem,kevesebbet is fogyaszt mint a jelenlegi kártyám...hát akkor kicsit még spórolok és jön a GTX 960,ezzel a táppal ahogy ti is írtátok nem érdemes nagyobb fogyasztással rendelkezőt venni.

Köszönöm az infókat és a segítséget,mindenkinek ment a zöld kéz...

2015. máj. 13. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!