Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kingston SV300S37A 120 GB...

Kingston SV300S37A 120 GB SSD, mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy SSD-t, és random időközönként befagynak a rátelepített programok és a Windows is, és csak az egeret tudom mozgatni, majd kis idő múlva megint minden megy rendesen, de aztán megint megtörténik. Ez miért van? A hardver a hibás? A firmware a legfrissebb, tehát azzal nem lehet probléma.

#SSD #Kingston #sv300s3a7
2015. máj. 13. 14:37
 1/8 anonim ***** válasza:
A V300 nem véletlenül nem ajánlott SSD már. Ha reprodukálható a hiba, megbizonyosodtál arról, hogy minden megfelelő (AHCI, TRIM, minden szükséges driver, ami kellhet fent van), AIDA-val készíts random írást/olvasást, teszteld le. Ha hatalmas ugrások lesznek ott is, meg úgy általában reprodukálható az akadozás, vidd vissza és vegyél helyette mást.
2015. máj. 13. 14:42
 2/8 A kérdező kommentje:

A hatalmas ugrás az miben nyilvánul meg?

[link] Ilyen lett a teszt, viszont a 307 átlag sebesség a 450 közelében sincs. PCX-ről vásároltam, ott a hozzászólásokban azt írták, hogy ez egy nagyon jó SSD stb...

De egyszerűen nem értem, hogy miért csinálja ezt velem. Erre dobtam volna ki ~20k -t?

2015. máj. 13. 14:55
 3/8 anonim ***** válasza:
A random írást és olvasást, valamint a lineárist is futtasd végig. Ez így olvasásra még nem olyan rossz. A gyártó oldalán szereplő 450-et felejtsd el, örülj, hogy egyáltalán ennyit tud.
2015. máj. 13. 15:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát ezt az SSD-t nem kellett volna megvenni, helyette Samsung 850 EVO sokkal jobb választás. Ha netről rendelted, akkor 14 napon belül visszaküldheted.
2015. máj. 13. 15:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Amúgy nem értem, hogy mi a probléma a V300-as SSD-kel, tény, hogy a béka hátsó fele alatt vannak, de ez még így is egy fura próbléma.

Nekem ugyan ilyen van 60 gigásban, és semmi baja az ég adta világon, sőt még gyorsabb is mint ismerősömé.

Pl.: A Win 8.1 betöltése:

Nála a Samsung SSD-n 15 mp

Nálam a V300-on meg 11 mp

-------

Vagy bármit be akarok tölteni ami rajta van, SWBF II:

Nála átlagosan 5 mp-ig tart a betöltése egy pályának

Nálam 4 mp

-------

Ha van gond az most jön, ugyanis az olvasása nagyon brutális nálam, de az írás amiben elmarad, egy 8GB-os cucc telepítése eltartott ha jól emlékszek 11 percig nálam.

Nála 5 perc se kellett.

Szóval igaz, hogy a V300 egy hatalmas nagy átverés, mert a vezérlőket(?) lassabbra cserélték, így közel sem akkora a teljesítménye mint amit mondanak, te teljességgel jók ezek az SSD-k is.

2015. máj. 13. 18:05
 6/8 anonim ***** válasza:
1500Ft-tal olcsóbb, mint egy gyors, megbízható, amivel nincs semmi gond. Semmi helye ezeknek a piacon.
2015. máj. 13. 18:23
 7/8 A kérdező kommentje:

Nekem igazából nem is a sebességével van a problémám, hanem azzal, hogy ezt csinálja. Mióta be van kapcsolva a gép (3-4 órája) 2x csinálta ezt, lehet, hogy még játék közben is, csak azt nem vettem észre, (egy 2TB-os HDD-n futott a játék) bár ezt nem tartom valószínűnek. Alapból egy kazán a processzorom(FX-8350), 60 fokig is felmegy játék közben, és ha nem állítok mellé egy állóventilátort(!!!), egyszerűen nem tudok játszani, mert percenként ledroppol az FPS 60-ról 10-re... Így nem jelentkezik az SSD-s hiba, de egyébként sem kellene neki.

Eléggé mellényúltam, amikor elkezdtem építeni a gépet, ennyi pénzből már egy i5-öset is össze tudtam volna rakni. Mostantól semmit sem veszek meg vakon, mindennek utánanézek. De még hogy egy SSD-vel is így járjak...

2015. máj. 13. 18:38
 8/8 A kérdező kommentje:
[link] előzőleg elfelejtettem linkelni, de itt van a Lineáris teszt.
2015. máj. 13. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!