Crossfire kérdések. Miért vannak ezek a jelenségek? Nem indul a Thief.
Csináltam egy crossfiret HD 7850 OC-ból.
egy kártyával semmi baja gépnek.
Intel CL hibaüzenetek, és folytonos panaszkodás a kevés memóriára ha cf-ben megy.
Thief ami elvileg viszi és chekboxokal támogatja indításkor a mantle crossfire-t töltés közben "kevés memória" problémával kifagy: 8 GB-ból 4,2 van csak lefoglalva feladatkezelőben.. VGA memóriára viszont 2Gb. +2GB =2GB alapon megy.
Miért vannak ezek?
Ugyanazokkal a tulajdonságokkal teszteltem a két kártyát
- 3Dmark Vintage: 20k-ról 38k-ra nőt a gpu pont (190%)
- Heaven 2.5 (dx9 (x4,x4))992 pontról 2009-ponta nőt.(200+%)
- PROJECT CARS HD minden maxon ultrán és x4 x4 (storm os pálya) 6 fpsről 11-12 fpsre nőt GTX 970-el 17-18, de tele van nvidia logokkal a játék...). (Néha kevés memória és bezárja ezt is).
-Tomb Raider (2013) ban mikor be van kapcsolva a hajszálas fej, meg minden szépen akkor a hely ahol leesett 15-re 35 alá nem megy.
Elvileg nem csak +40-50% körül kellene hoznia?
Meg minden úgy szaggatottnak látszik az összes játék mintha 25 fps lenne, de közbe ált. 60-70 helyett crossfireban 110-150-at ír. És a kevesebeket nvidia logos cuccok, a 150 az atis logos.
Mért szaggat a kép? (100 Hertzes TV...)
Az első felét nem értem, se CF se SLI alatt nem duplázódik meg a memória. A második felére a tippem az, hogy eleve rossz eredmények voltak az egykártyás tesztek, ott valami nem stimmelt, valami visszafogta, 200% tényleg nem érhető el, főleg nem ilyen régi kártyával, még kevésbé skálázódik, mint amúgy. Vantage-t lefuttatom mindjárt, de Heaven-ben milyen beállításokat használtál?
Az, hogy microstuttering van, annak rengeteg oka lehet, kezdve a kicsi lapozófájllal a CF bugján keresztül át valami driveres gebaszig. Nézd meg, hogy egy kártyával is csinálja-e, illetve ha állítgatod a beállításokat, változik-e bármit. Míg kikapcsolod a crossfire-t és egy kártyával teszteled, addig én futtatok egy vantage-t, csak kíváncsiságból, merthogy 7850 és 750Ti kb. egy szinten mozognak.
Sokáig volt 1 kártyám tudom mi min ment eddig kb. 20 játékbol a legkisebb 70% az is dx 11 miatt, és 2600k, meg szar lap. cfben a pcie 3.0 x16 mind a kettő csak 2.0 x8 ban megy. Heavenről Render:
direct3d9
Mode: 1920x1080 4xAA fullscreen
Shaders: high
Textures: high
Filter: trilinear
Anisotropy: 2x
Occlusion: enabled
Refraction: enabled
Volumetric: enabled
Tessellation: disabled
992 eggyel
2009 kettővel 3x teszteltem ezek a legmagasabbak de max -5 % az eredmények, ugyhogy biztos jó.
Huzott ASUS 7850 DC2T v2.0
O.o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!