Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Crashfree Bios 3 van az...

Crashfree Bios 3 van az alaplapomon, valaki hozzáértő segítene a használatában?

Figyelt kérdés

Asus P5Q Pro alaplapom van. Frissítettem a biost az Asus Update nevű programmal. Újraindult, majd sötét kép és azóta semmi képet nem ad, kivettem az elemet is, próbáltam jumperrel törölni, de semmi.

Állítólag van ez a crashfree bios 3, rátettem a legújabb bios fájlt átnevezve AMIBIOS.ROM ra egy pen-drivre, bekapcsolom, de semmi, nem is villog. Most kiírtam adat cd-re is, de úgy se csinál látszólag semmit.

#BIOS #crashfree 3
2015. máj. 9. 13:07
1 2
 1/12 Gábor_79 ***** válasza:
Amit tudok mint feltétel, hogy a pendrive FAT16/32 fájlrendszerre legyen formázva és a gyökérkönyvtárba kerüljön a fájl.
2015. máj. 9. 14:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Fat32re formáztam és csak ezt az egy fájlt tettem rá.
2015. máj. 9. 14:13
 3/12 Gábor_79 ***** válasza:
Indításkor van hang visszajelzés; egy csippanás? Felmerült bennem, hogy nem lett rossz a frissítés -mert jártam így- csak az alapbeállítások pont nem jók neked. Ha van külső VGA-d vedd ki, próbáld meg az alaplapi csatlakozást. - más ötlet híján mondom ezt, mert normális esetben már működnie kellene.
2015. máj. 9. 14:22
 4/12 A kérdező kommentje:

d-sub kimeneten van kép, ha kiveszem a 3. és 4. memória slotból a modulokat. ha benne van, nem indul.

akkor lehet mégse a bios frissítés a rossz, de miért nem működik az összes ram?

2015. máj. 9. 16:24
 5/12 A kérdező kommentje:
hang visszajelzés nincs
2015. máj. 9. 16:26
 6/12 Gábor_79 ***** válasza:

Memóriákról nem beszéltem. Arra gondoltam, hogy ha külső videókártyát használsz, azt vedd ki és használd az alaplapit csatlakozást, ha van olyan. De úgy látom nincs, mert időközben ránéztem a lapra.

Nincs ötletem. A pendrive-ot bekapcsolás előtt csatlakoztatod és utána indítasz? Megpróbáltál több USB portot is?

2015. máj. 9. 17:06
 7/12 Gábor_79 ***** válasza:
Egy olyan kitételt találtam, hogy a pendrive 8 GB-nál kisebb kell, hogy legyen, egyetlen partícióval. Ha meglenne az eredeti alaplaphoz kapott lemezed, az is működne. Vagyis kellene.
2015. máj. 9. 17:18
 8/12 A kérdező kommentje:
a bios már rendben, mégegyszer lefrissítettem. de 2 memória slot nem megy és nem tudom, miért.
2015. máj. 9. 18:23
 9/12 Gábor_79 ***** válasza:

A semminél az már több.

És végül mi lett a megoldás? Már mások okulása végett, mert a kereső kiadja a GYK válaszokat és azért.

2015. máj. 9. 19:23
 10/12 A kérdező kommentje:

Úgy jöttem rá, hogy lekötöttem minden felesleges cuccot és csak 1 memóriával indítottam el és úgy ment. Így akkor nem bios hiba van talán. Csak azért furcsa, mert windows-ból frissítettem a biost, mind a 4 memória benne volt, kért egy újraindítást, utána meg már nem ment.

Nem tudom, hogy mi az összefüggés. Azóta régebbi biossal is próbáltam már, azzal se megy 2 slot.

2015. máj. 9. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!