Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem magas ez a hőmérséklet?

Nem magas ez a hőmérséklet?

Figyelt kérdés

Alapjáraton, Intel Core i3 3250

[link]

2015. máj. 7. 15:44
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
1620 RPM elég? (Most annyival megy a gyári fos)
2015. máj. 7. 16:05
 12/15 anonim ***** válasza:
Tudtommal az ilyen 200Ft és az 1-2K Ft-os paszták között annyi a különbség, hogy a drágább nem csinál zárlatot, ha véletlen kifolyna.
2015. máj. 7. 16:17
 13/15 anonim ***** válasza:
De gyári f*ssal sem kéne ilyen magasnak lennie alapjáraton, valami baj a beszereléssel/pasztával csak van. A drága hűtővel se lesz jobb ha rosszul van beszerelve/pasztázva :D
2015. máj. 7. 16:39
 14/15 anonim ***** válasza:

Ha túl sok, vagy túl kevés a paszta, az baj.

De gyári hűtővel is elég csúnya dolog ez.

Nálam a procin amikor a gyári hűtő volt, akkor igaz az a kis "vacak" 2400 rpm-el kenyte a levegőt, de 65 foknál akkor sem ment feljebb.

Utána proci csere, amihez hűtőt nem kaptam (OEM változat) a régi gyárit rátettem, mert ugyan olyan volt a fogyasztása, és azt mondták nekem, hogy akkor nyugodtan rátehetem, hát azért a 4 mag már kicsit jobban fűtötte a hűtőt, mint a 2, főleg, hogy nem 2,8 GHz-el ment, hanem be lett állítva, hogy 3,2 GHz-et menjen ugyan úgy 65W-nál, de hát akkor is 70 fokig ment, csak 2600 rpm-nél már nem tudott gyorsabban forogni, aztán újra paszta, nyertem majdnem 10 fokot a hőmérsékleten, de egy idő után megint elkezdett melegedni, szóval raktam rá egy hatalmas hűtőbordát (maga a borda 1087 gramm, tehát 1,087 KG-os, és akkor a többi köcölék meg a venti) egyből 60-70 fokokból lett maximális terhelésen is 50 fok, és lényegében passzívan használom a bordát, a venti alig forog rajta, ha megtekerem manuálisan, akkor forog 1000 valamennyivel.

Elsőnek próbáld meg újrapasztázni, és valahogy bírd ki a másik hűtőig.

--------------------

Amúgy, nem minden drága pasztáról lehet elmondani, hogy nem okoz zárlatot ha kifolyik, a drágák közül ha jól tudom, a Noctua, Arctic (MX-x fajták).

2015. máj. 7. 18:07
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom végül ez hogy lehetett, de újrapasztáztam egy CM IC Value V1-el és 40C° úgyhogy ok. Thx mindenkinek.
2015. jún. 2. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!