Nem magas ez a hőmérséklet?
Ha túl sok, vagy túl kevés a paszta, az baj.
De gyári hűtővel is elég csúnya dolog ez.
Nálam a procin amikor a gyári hűtő volt, akkor igaz az a kis "vacak" 2400 rpm-el kenyte a levegőt, de 65 foknál akkor sem ment feljebb.
Utána proci csere, amihez hűtőt nem kaptam (OEM változat) a régi gyárit rátettem, mert ugyan olyan volt a fogyasztása, és azt mondták nekem, hogy akkor nyugodtan rátehetem, hát azért a 4 mag már kicsit jobban fűtötte a hűtőt, mint a 2, főleg, hogy nem 2,8 GHz-el ment, hanem be lett állítva, hogy 3,2 GHz-et menjen ugyan úgy 65W-nál, de hát akkor is 70 fokig ment, csak 2600 rpm-nél már nem tudott gyorsabban forogni, aztán újra paszta, nyertem majdnem 10 fokot a hőmérsékleten, de egy idő után megint elkezdett melegedni, szóval raktam rá egy hatalmas hűtőbordát (maga a borda 1087 gramm, tehát 1,087 KG-os, és akkor a többi köcölék meg a venti) egyből 60-70 fokokból lett maximális terhelésen is 50 fok, és lényegében passzívan használom a bordát, a venti alig forog rajta, ha megtekerem manuálisan, akkor forog 1000 valamennyivel.
Elsőnek próbáld meg újrapasztázni, és valahogy bírd ki a másik hűtőig.
--------------------
Amúgy, nem minden drága pasztáról lehet elmondani, hogy nem okoz zárlatot ha kifolyik, a drágák közül ha jól tudom, a Noctua, Arctic (MX-x fajták).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!