Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » GTX 970 utolsó memóriablokkra...

GTX 970 utolsó memóriablokkra valami megoldás?

Figyelt kérdés

Tervezek egy ilyet venni, de nem tudom mennyire számítana....

Szóval a probléma, amiről mindenki hallott, hogy a GTX970 (3,5GB + ingyen 0,5GB) az utolsó memóriablokknál belassul.

Lehet ezt valahogy orvosolni? Akár letiltani teljesen az utolsó memóriablokkot, hogy kizárólag 3,5GB-ot használjon a kártya? Vagy valamilyen programmal?

Mert, ha megvenném a kártyát és emiatt kezdene mikrolaggolni a játék, az irritáló lenne.

Bár személy szerint csak egyetlen-egy játékot akarok maxon @60fps-el nyomni, majd ha kijön (az is még 1 év minimum, addig lehet jön másik kártya), szóval nem vagyok az a grafikahuszár, sőt, én eljátszadozok 720P-be egy Online FPS játékkal, úgyis sok a zavaró effekt.

Na, de visszatérve az eredeti kérdésemre.... van-e valamilyen mód, hogy valamilyen programmal letiltsuk az utolsó memóriablokkot, vagy az NVIDIA adott-e ki hozzá valamilyen drivert?

2015. máj. 5. 14:41
 1/8 anonim ***** válasza:

A megoldás, hogy nem idegesíted magad azzal a fél giga video rammal.

Ha valamelyik furmányos teszthuszár nem veszi észre a dolgot, most senki nem tudna róla.

2015. máj. 5. 14:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Vedd példának a GTA5-öt. Legtöbb kártyával simán lehet játszani 2300/2048 VRAM-mal, soha nem akad be / nagyon extrém esetben - a 970 is hasonló ehhez. Ha 3700-3800 a memória kihasználtsága, nem lesz belőle gond, nagyon ritkán fog be-beröccenni, a gond akkor van, ha közel 4000 a használt VRAM, tényleg nem tud már mit tenni a rendszer, bele fog nyúlni a lassúba.

De ha nem pakolsz fel élsimítást, pici kompromisszumokat kötsz, akkor nem lesz belőle gond soha.

2015. máj. 5. 14:47
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát igen, lehet...

De engem, csak az az 1 játék miatt érdekelne, azt akarom maxon tolni, a többivel, majd kötök kompromisszumot. :P

Bár, még annak is kérdéses a gépigénye, legutóbb CBT alatt ajánlottnak egy GTX 650-et írtak, de azóta eltelt ~1-1,5 év

2015. máj. 5. 14:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Hypno:

Ez igaz is meg nem is. A kártyát nem a tesztelők vették észre, hanem egy srác, aki Skyrimezett, ott bukott le a 970 SLI - és pont emiatt mondom mindig, hogy 970 SLI nagyon rossz ebből a szempontból. Ultra grafika, 4K, ilyen mod, olyan mod.. röhögve elérte a 4GB-ot, köszönhetően annak, hogy a két kártyában már volt szufla rendesen. De az való igaz, hogy aki nem gondolkodik többkártyás rendszerben, az tudni fogja, hogy hol van a 970 határa, nem igazán fog ezzel küszködni.

2015. máj. 5. 14:49
 5/8 anonim ***** válasza:
#4 Ki az a nem normális, aki 4K felbontás mellett SLI-ban Skyrimezik?
2015. máj. 5. 14:53
 6/8 anonim ***** válasza:

És melyik az a játék tisztelt Kérdező?

Én is ilyen kártyán gondolkodom, és én is várok egy játékot amit remélem azért vinni fogja high- very high-on. Amit én várok az a The Division. :)

Amúgy utána olvastam és ha nem tervezel full hd-nál magasabb felbontásban játszani, akkor ez a probléma nem fog előjönni.

2015. máj. 5. 15:01
 7/8 A kérdező kommentje:

Black Desert Online.

Lazán 1,5-2 éve várom. :P

De, nem akarom elcseszni az "első élményemet" ezért nem megyek koreai szerverekre...

2015. máj. 5. 15:03
 8/8 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=98k1pHraBTg

Itt van egy Kaszt trailer, ha érdekel, esküszöm élek-halok ezért a játékért, csak jönne már ki... :P

2015. máj. 5. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!