Apple számítógepet szeretnék venni, de milyet?
A retina 15" alapmodellen gondolkoztam(a nagyobb kijelző miatt),de abban nincs dedikált videókártya,ami nekem a renderelésekhez minden féle képpen kellene.
Ezért arra gondoltam,hogy vennék egy 13" modellt, és egy mac mini-t, majd ezt a kettőt hozzácsatlakoztatni a monitorhoz.( reménykedve abban,hogy a mac mini-ben van dedikált kártya,de aztán rájöttem,hogy nincs) szerintetek hogy tudnám megoldani ? Az árkeret nagyjából 550-600e forint.
Én napi 10+ órában egy Macbook Pro-t használok, néhány évvel ezelőtt még nagyon drága volt a konkurenciához képest, ez 2015-ben viszont már nem igaz. (Igen, végignéztem a konkurens gyártók termékeit ebben a kategóriában. Amikor elkezdtem laptop után nézni, nem is akartam Apple terméket venni.)
Ha csak otthon akarsz renderelni, akkor elég egyszerű a megoldás, veszel egy olyan gépet, amiben nincs dedikált videokártya, majd kiválasztasz egy neked megfelelő desktop videokártyát és amikor kell, rádugod a Thunderbolt porton keresztül.
tegnap 23:01
Milyen zárt rendszer? OMG, és ilyen IT "zsenik" osztják itt az észt. Ha ennyire "értesz" a témához, akkor inkább fogd be!!!
Kérdező menj szakmai oldalra, ott fogsz kapni hiteles infót.
Tudod egyáltalán, hogy mit jelent amit írt?
ma 05:05
Nagyon jól tudom, hogy mit írt. Baromságot. Ráadásul még tetőzte azzal is, hogy a teljesítménye is rossz.
És tényleg ilyenek osztják itt az észt.
Srácok, de miért tegyen egy hagyományos pc alkatrészekből összerakott, méregdrága macintoshra más operációs rendszert, mint ami az apple-é? Hisz a cupertinoiak egyik legnagyobb erőssége maga az operációs rendszer.
Ha mást akar rá tenni, akkor sokkal egyszerűbb és olcsóbb összerakatnia egy pc-t, s rátennie windowst, linuxot, vagy amit szeretne.
Ugyanis a fentiekből levezetve neki csak az apple logo kell, nem a mac tudása.
Aki minuszolgatni akar, az indokolja.
Utolsó
Számít az apple logó,de a teljesítmény fontosabb.
És nekem azt mondták,hogy hiába hardveresen elmarad az apple notebook, viszont az operációs rendszer optimalizálása visszahozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!