Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van még mindig ekkora...

Miért van még mindig ekkora ellenérzés a notebookokkal szemben?

Figyelt kérdés

Mi győz meg valakit afelől, hogy asztali gépet vegyen általános felhasználásra?

Szerintem ma már csak a gamereknek érdemes asztali gépet venni, illetve azoknak, akik egyéb, erőforrásigényes programokat használnak.

Általános felhasználásra mondjuk egy 17,3-as laptop tökéletesen megfelel a legtöbb embernek, azt a kis felárat pedig kb. fél év alatt behozza az áramszámlán, sokkal gazdaságosabb, és még hordozható is, ha szükség van rá.

Szerintem akinek csak netre kell, vagy filmre, zenét hallgatni, skype, office, egyéb szokásos, annak bőven ajánlanék valami 17.3-as gépet i3-a6-a8-fx procival, esetleg dedikált kártyával, ha kell.

Ezek 50W körül fogyasztanak, az asztaliak pedig sokszázat.

2015. máj. 2. 22:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet azzal, amit írsz. Először is, én utálom mind a laptopot, mind a konzolt és a tabletet is. Asztali gép jobban megéri, mert:

-nem fogyaszt többet, mint egy laptop (dehogy eszik többszázat egy sima asztali, modern gép)

-olcsóbb

-könnyű javítani, ha valami meghibásodna

-úgysem fogod hordozni, így nincs értelme annak, hogy veszel egy laptopot, ami évekig ugyanazon a helyen van.

2015. máj. 2. 22:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Sokkal olcsóbban kihozható egy asztali gép, midnig fejleszthető marad, egy csak igp-vel működő konfig sem eszik meg 50W-nál többet még terhelés alatt sem és még mindig nagyobb teljesítményt kapsz mintha egy laptopot vennél.
2015. máj. 2. 22:44
 3/7 anonim ***** válasza:
51%

Ti nem jártok egyetemre vagy mi a túró?

Gép nélkül már boltba sem indulok el :D

2015. máj. 2. 22:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Most járok egyetemre de nincs szükségem laptopra. Egyszerűen nincs hely ahol használnom kéne. :D Jegyzetelni még mindig jobb a füzet+toll. /gépészmérnök/
2015. máj. 2. 22:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát, amíg egyetemre jártam, biza nekem is jobb lett volna egy laptop, de a CAD szoftverek nem igazán mentek volna rajta, így maradt az asztali. Elég szar volt unatkozni a vonaton és otthon.

Egyébként én egyetértek azzal, hogy ha valaki sokat utazik, akkor laptopot vesz. Egyébként meg felesleges és túlárazott.

A sokszáz wattot a nagyobb teljesítményű hardverek fogyasztanak, nagy terhelés alatt. Egyébként alapjáraton az asztalik sem esznek sokkal többet egy laptopnál.

2015. máj. 2. 23:39
 6/7 anonim ***** válasza:

A laptopoknak iszonyú kicsi a képernyője, kicsi felbontással. Még ha HD kijelzőjű laptopot is veszel, a méret akkor se nő, akkor meg minden icipici lesz, és nagyítóval kell nézni. Egy asztali gép egy legalább 24"-os monitorral a minimum, amin pl. kényelmesen lehet szöveget szerkeszteni. (Elfér az oldal a képen kicsinyítés nélkül, olvashatóan, és mellé tudod rakni a forrásanyagot, vagy ilyesmit.)

Hogy az asztali gép sokat fogyasztana, az tévedés. Ugyanazok az energiatakarékossági funkciók benne vannak abban is. Amikor a tápegység teljesítményét megadják, az maximális leadott teljesítményt jelent, nem állandót. Böngészés közben egy 500000-es "gémer" gép se fog 50W-nál többet enni.

2015. máj. 3. 05:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Kis monitor, ócska billentyűzet, gyárilag lebutított hardver, szar ergonómia.

Otthon van asztali gépem, a munkahelyemen is, hurcolászásra kényelmesebb a tablet.

2015. máj. 3. 10:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!