Honnan tudhatom, hogy a processzor hűtő elfog férni az alaplapon?
Figyelt kérdés
750k processzor, A55-g41 alaplap, a hűtő, még függőben. ahogy néztem, kevés hely van a ramok meg a hűtő közt, így egy nagyobb hűtő már lehet nem fér el... Honnan tudhatom ezt?2015. máj. 2. 21:04
1/5 anonim válasza:
rákeresel a hűtő méreteire és közben leméred, hogy mennyi helyed van.
2/5 Gábor_79 válasza:
Személy szerint úgy szoktam, hogy leszedek a keresett lapról egy nagy felbontású felülnézeti fényképet. Intellel könyebb dolgom van, mert a CPU foglalat köré rá van rajzolva mindig ugyanaz a minta, aminek a méretét ismerem. Ennek híján rákeresel a lap specifikációjára és a pontos szélességét megnézed. A win paint nevű programjában megnyitom, de lehet más szerkesztőprogram amiben négyzetrácsot be lehet kapcsolni. A rács egységnyi szélességgel bír és az alapján 1:1 -es arányra nagyítom vagy kicsinyítem a képet. Ekkor már ki tudod kalkulálni vagyis látod, hogy a rávetített hűtő mérete mivel ütközik, meddig ér.
3/5 anonim válasza:
Egy véletlenszerűen kiválasztott hűtő esetében:
4/5 Gábor_79 válasza:
A tetszőleges kiválasztott hűtő esetén, ami most 96mmx108mm így néz ki: [link]
5/5 Gábor_79 válasza:
A példám jó lett volna, ha csak hűtőbordát rajzolom, ami szimmetrikus a talpazatára, de jelen esetben egy ventilátorral megadott méretet néztem, aminek a helyzete nem szimmetrikus a talpra. Magyarul a kép nem helyes; horizontálisan jobbra tolódik a keret, a memóriák fölé.
Ha nem magas hűtőbordás RAM-jaid vannak, akkor úgy általában nem kell, hogy gond legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!