Az olcsó laptopokra miért vágják itt rá egyből, hogy rossz minőségű?
Ha valaki valamilyen 100k alatti celeronos gépet belinkel, pl. Acer e5 sorozat, akkor egyből írják, hogy felejtse el, ezek nagyon rossz minőségűek, stb.
Ha viszont valaki már belinkeli ugyanennek a szériának az i5-ös változatát, senkinek semmi kifogása, egyből "jó kis gép" lesz.
Pedig a minőség ugyan az. Miért ne lenne jó laptopba egy olyan processzor, ami csak 7,5W-ot fogyaszt, így hosszű órákon át lehet használni?
Pl. a fent említett Acerekben 6 cellás akkumulátor van, nem spóroltak ezen sem.
Szerintem a legtöbb embernek elég egy laptopba a bay trail CPU-k teljesítménye.
Arról sem hallani sokat, hogy a régebbu celeronok hamar felmondanák a szolgálatot, nekem is van egy 5 éves, és semmi baja, pedig sokat használtam a gépet nagyon
Akkor megfogalmaznátok, mi az, hogy rossz minőség?
Anyaghasználat? Mert egy n2930-as gépet ha linkel valaki, akkor egyből lehúzza 10-ből 9 hogy milyen szar min., de ugyanaz a gép i5-tel egyből jó kis gép lesz, 10-ből 1 panaszkodik a minőségére.
Én úgy utálom az ilyen gamereket, akik egy irodai géphez, vagy laptophoz odakerülve egyből elkezdik lehúzni azt a szerencsétlen gépet, mert csak a játékon kattog az esze, és én is egyszerűen hiába magyarázom, hogy ezzel a géppel nem játszanak. :(
Nyílván az meg a másik, hogy valaki bemegy a tescoba, leveszi az integrált legolcsóbb celeronos gépet, aztán itt akadékoskodik, hogy miért csak 8fps-e fan ultra low-on :)
Itt nem a játékról van szó, hanem arról, hogy minden laptop esetén spórolnak az anyagminőséggel, ez a legolcsóbb gépek esetén a legszembetűnőbb, ott spórolnak a legtöbbet.
A Bay-Trail-M alapú gépek sajnos nem iagzán jók semmire sem, mert minden porcikájukon érződik a gyenge minőség.
Attól, amiért i5 van benne, nem lesz jó gép, hanem ugyanolyan rossza marad, ha a gép minősége nem megfelelő.
Mivel nincs összehasonlíási alapod, azért tartod az n2930at jónak, pedig ugyanannyi pénzért használható üzleti géept kaptál volna, egy 40ezres valamikor több százezres laptopt tudja ez a sebességet, de az nem horpad be, ha leírsz egy mondatot vele.
Aki leírja, hogy egy gép rossz, valószínű, hogy tapasztalaltból írja, vagy csak simán megnyomogatott egy kiállítási darabot a MMban.
Szerintem szögezzük le, hogy:
A jó minőségű laptop szükségszerűen drága.
A rossz minőségű laptop nem szükségszerűen olcsó.
Tehát ha jó minőségűnek mondják de nagyon (meglepően) olcsó (és nem lopott, nem kifutó típus, nem használt és nem tönkrement gyártó utolsó raktárkészlete) az biztos hogy gyanús. Ugyanakkor a magas ár messze nem garantál minőséget.
Én messzemenően egyetértek veled. Én munkára használom a gépet (NEM irodában) ahol nem a grafikus teljesítmény a mérvadó, hanem az akkumulátoros üzemidő, a sok memória és a takarékos, de gyors CPU.
Minőség alatt a fentiek megléte mellett a jó anyagminőséget és a megbízhatóságot értem.
Számomra az a jó minőségű laptop ami nem fűt mint a kályha, a ventilátora 1-2 év után nem kezd el kerregni, a a váza nem reped el, az akkumulátora nem hal meg, az akkus üzemideje nem fél óra.
Ezt a minőséget én a Dell Latitude sorozatában találtam meg.
Kifejezetten kis fogyasztású Intel HD graphics videoval szerelt gépet kerestem. Nem tegnap, nem csütörtökön, 7 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!