AMD videókártya? (több kérdés lent)
1. AMD r9 270x 80 ezerért megéri e? A gépet inkább játékra használom azért vennék inkább AMD-t. Illetve ezt a vga-t kihajtaná e az Intel i5 2320 procim?
2. Mi a különbbség az r9 290 és a 290x köszött?
3. Ha lenen pénzem, akkor egy r9 290x megérné e (játékra igen), illetve a procim kitudná e hajtani vagy új proci is kellene mellé?
Ami alapból kellene még a gépembe ha ilyeneket vásárolnék, táp, ház, hűtés- hogy megfelelő legyen a szellőzés, illetve egy új alaplap mivel a mostani kezd bugos lenni valamiért.
Illetve utolsó kérdés, hogy melyik értékesítőtől érdemes megvenni pl. asus, gigabyte, msi, sapphire?
1. Nem
2. Az egyik (290x) picit gyorsabb, és többet fogyaszt
3. Milyen procid van MOST?
4. Milyen hardverrel rendelkezel MOST?
5. Ízlés kérdése (mindenki esküszik valamelyikre és szívből utálja a másikat).
1. 80-ért már 280x-et veszem ami sokkal erősebb,játékban nem jobb az AMD processzor mint az Intel inkább pont fordítva,és igen elég neki a proci
2. csak annyi hogy néhány GCN mag le van tiltva a 290-ben
3.ha ultrán szeretnél játszani akkor megéri a 290x,szerintem elég lenne az a proci a 290x-nek is
asus-t ne vegyél mert nincs a vramon hűtőborda,én a sapphiret ajánlom
Jelenlegi pc-m hogy tisztán lássatok:
proci: Intel Core i5 - 2320 BOX LGA1155 / 3.0Ghz / 850MHz / 6Mb
alaplap: Intel s1155 Gigabyte GA-H67MA-USB3 mATX
videókártya: Nvidia gtx 550 Ti
tápot: nem tudom, de régi nagyon azt tudom
RAM: 8 GB
1. vásárlás:G.Skill DDR-3 4Gb/1600 CL9-9-9-24 2x2Gb KIT (F3-12800CL9D-4GBNQ)
2. vásárlás: G.Skill DDR-3 4Gb /1600 KIT*(F3-12800CL9D-4GBXL)
Még egy kérdés ha vennék még a gépbe 8 GB ramot, akkor ezek mellé milyet érdemesebb?
Böszme. De nem kevés az a 36 hónap garancia?
Ilyen téren nem vagyok ott, de ez már az a kategória ami folyékonyan viszi mondjuk BF4 full hd max graf?
Illetve most gondolkodom, ha kapok engedélyt a gtx 970-esre akkor azt mennyire éri megvenni, illetve mi az amd társa (<-) ennek?
Jó. Nvidia-t visszavonom (pedig az experience progi elég jónak néz ki) <-- baromi drága :)
Maradok AMD-nél. Az álmom csak annyi, hogy tartós legyen 2-3 évig jó legyen és bírja a full hd ultra beállításokat.
36 hónap nem kevés, 3 év. (elnéztem)
Néztem teszteket 280x-ről + összehasonlításokat és nagyon bejött :D
Most még azt kérdezném meg, hogy melyik márka?
-gigabyte
-sapphire (eddig erre voksolok)
-msi
RAM-os kérdésemre válaszolni tudnátok?
Illetve ha ha valamikor ilyen vga-t vennék, ez mellé milyen táp felelne meg?Illetve procim kitudná e hajtani kényelmesen?(fent már írtam procimat)
Illetve ez a ház esetleg?
MSI, Giga, mert a zafír csak 2 év garit ad a kártyáira.
A procid valsz nem hajtaná ki teljesen, de egy másik (gyűjtesz egy kicsit, eladod a mostanit hardveraprón, és veszel egy i7 2600k-t melynek foglalata ugyanaz) már kényelmesen elvinné ezt a 280x-et.
3 évig nem fog kitartani, főleg nem ultrán FHD-n. Ez már egy ilyen világ.
Alaplap: mondjuk egy ASROCK Z77 Pro3 (igaz nincs tapasztalatom a márkával, de van rá 2 év gari) Nem kell túlbonyolítani, mivel nincsenek túl nagy igényeid.
Ha úgy hozza a sors még egy 1xPCI-E-s hangkártyát is tudsz bele tenni, illetve 4 memória foglalat van rajta, ezért később tudsz bele még venni 8 giga memóriát.
Ráadásul ebben (ha úgy döntesz hogy később veszel bele egy i7-et) jól érzi majd magát.
Ez a lap most 27k iponon.
Ha nem gondolkodsz ilyenen, egy ASROCK B75 Pro3 elég lesz. Ez 22k iponon.
RAM: Mindenképp 2 modul ( 2x4GB - 8giga elég) a dual channel miatt, max 1333 mhz-s DDR3, mert ezek a procik (2. genes i-k) csak ennyit támogatnak (a 2600k-s i7 is).
KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR13N9S8K2/8
2 Modul, 8 giga, 22600 huf (ipon), nem kell a csicsás G.SKILL, felesleges. Érdemes nem 1 modult hanem párt venni hogy a dual channel biztosan meglegyen (ezek válogatott ramok, és DualCh működésük garantált).
Ráadásul ezt (kingston) az alaplap is (Z77) támogatja.
TÁP: Valami értelmesebb (NEM codegány, LC power stb.).
Mondjuk ezek közül választani: FSP hexa 500, Corsair vs550, 2db 12 voltos ággal, mert a vga-dnak annyi kell. 15-20k ezek is.
HÁZ: Ezt sem kell túlbonyolítani, de mivel nem moduláris (a felesleges kábelek eltávolíthatók) tápokat ajánlottam (mert azok drágábbak) nagyobb házat ajánlok. Érdemes vásárlás előtt tájékozódni fórumokon is (ipon, prohardver, hwsw), mert én nagyon régóta alsó tápos (jobban szellőzik, nagyobb bent a hely), nagy házat használok (AEROCOOL XPredator X3), így ötletem sincs hogy mi lenne számodra a megfelelő.
ui: FSP Raider 550, XFX TS 550 bronz, ezek jók alsó tápos házakba, kérdés akarsz e kiadni 25k-t egy alsó tápos házért (pl.: COOLERMASTER CM 690 III - 25k).
Bár, így végigolvasva és végiggondolva, az lenne a legeslegjobb döntés, ha használnál mindent úgy ahogy van még egy darabig. Gyűjtöd a lóvét, aztán ha már vagy úgy 250-ed, veszel egy combosabb i5-öt (4690 - 65k), valami lap (25k), ram(20k), VGA (80-90k), ház+táp (40k), vinya+ssd (30k).
Még talán olcsóbb is lesz minden mikorra meglesz a lóvé....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!