Elmondanátok a különbséget a sokfajta panel típus közt monitorok esetében?
Milyen panelt érdemes használni milyen funkciókhoz? Mit nem szabad megvenni, mit ajánlotok?
Én filmre, netre, kevesebbszer játékokra és grafikai tervezésre használnám.
mit szabad venni? IPS(van pár fajta ebből, de ahoz nem értek)
esetleg TN panel, de abban rondák a színek
és mit nem szabad venni? minden ami más :D
IPS panelen kívül van e más még ? Vagy csak ezt érdemes megvenni, ha már jó monitort akarok?
(én olyan 27-32 colosakban gondolkozom, szeretném ha nagyon szép lenne a képe)
IPS színhűbb, nagy a betekintési szöge, de TN-nek jobb a feketéje, nincs akkora bevilágítása. TN-nek rossz a betekintési szöge, zajos lehet filmnézés közben. MVA-nak nem túl jók a színei, kisebb a betekintési szöge, mint az IPS-nek. A PVA könnyen lesz homályos, ami a színek miatt nem ideális.
Szóval a legjobb választás az IPS, de az IPS glow zavaró lehet. Vannak újabb IPS-ek, amik ezt már kiküszöbölték, ilyen pl. a DELL P2414H is. 27-32" vagy nincs is olyan, aminél nincs IPS glow, vagy nagyon a zsebedbe kell nyúlnod.
Köszönöm a választ, ez már sokat segített. :)
Milyen gamer monitort ajánlanátok ami azért már nagy, tehát olyan 27"?
Ezt néztem pl nemrég (kicsit azért drága, nem tudom megérné-e) Pozitív, hogy jó nagy és 1440p-s, viszont nem tudom milye ez a VA panel.
Ha nagyobb monitort nézek tudom sajnos tényleg nem elég az 1080p, csak ilyenkor ezért triplán meg is ugrik az ára.
?
Esetleg ti milyen monitorokat használtok játékokhoz főleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!