Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem megy bele a ramom a...

Miért nem megy bele a ramom a foglalatba?

Figyelt kérdés
Vásároltam 2x4Gb DDR2 ramot a gépembe, és szomorúan tapasztaltam, hogy nem egyezik a pöcök a vájattal, hogy konyhanyelven fejezzem ki magam, és igen DDR2 foglalatos az alaplapom, itt a pontos típus: Micron 4GB 2Rx4 PC2-5300F-555-12-E0 DDR2

2015. ápr. 27. 09:04
1 2
 1/12 Tengor ***** válasza:
Forgasd le 180 fokkal a RAM-ot! Alaplap típusa?
2015. ápr. 27. 09:12
 2/12 anonim ***** válasza:

Vagy fordítva akarod berakni, vagy a modul mégsem egyezik az alaplapi foglalattal, és valamelyik nem DDR2-es.

Más megoldás nincs, ez a kettő eshetőség fordulhat elő.

2015. ápr. 27. 09:22
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha nem egyezik, akkor az más típusú, nem lehet megegyező!

Nyilván nem kell elforgatnod, annyira nem vagy lame feltételezem, akitől vetted azzal egyeztess, cseréld!

2015. ápr. 27. 09:30
 4/12 anonim ***** válasza:

Van a Ramon egy kis vágás, és az alaplap ram foglalatán egy kis kitülemkedés, ott annak egyeznie kell, úgy forgasd.

Esetleg próbáld meg kicsit erősebben (ha szemmel úgy látszik hogy illeszkedik), de ne nagy erővel, csak határozottan. Ha nagyon nem megy, ne erőltesd. De mindenféleképp nézd meg hogy a vájat egyezik e, meg hogy akkora e a Ram amekkorának lennie kell.

2015. ápr. 27. 10:20
 5/12 anonim válasza:
56%
Sztem nézesd meg olyan emberrel aki látott már számítógépet, mert ha nem megfelelő RAM-ot teszel be, elfüstölhet az alaplap.
2015. ápr. 27. 10:32
 6/12 A kérdező kommentje:
Jaj, annyira hülye nem vagyok, hogy fordítva próbálom beletuszkolni, cseréltem ramot már nem 1x, egyébként szemmel láthatóan 3-4 mm eltérés van a vájat és a pöcök között ezért nem is próbáltam eröltetni. Viszont amerikából rendeltem, nem tudom az mennyit számíthat...
2015. ápr. 27. 14:40
 7/12 anonim ***** válasza:
Keress a memórián egy "MT" kezdetű karaktersorozatot és a www.micron.com-on ellenőrizd le, hogy mit vettél, lehet, hogy szerverbe való.
2015. ápr. 27. 14:59
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot, megnézem.
2015. ápr. 27. 19:16
 9/12 A kérdező kommentje:
Itt egy link a teljes leírásához, én nem tudtam kivenni belöle semmit. [link]
2015. ápr. 27. 19:34
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez bizony szerverbe való, nem fogod tudni használni :( Pontosan úgy néz ki, mint a hagyományos DDR2 RAM, csak a bevágás van más helyen. De ha bele is tudnád rakni, bekapcsolásnál kicsinálná a slotot.

Itt láthatod a különbséget: [link]

2015. ápr. 27. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!