Hogyan használjam a laptomat hogy az akksi élettartama ne csökkenjen?
Figyelt kérdés
Acer e725 tipusú gép. Az everest szerint akku elhasználódása: 1%, kb 1 hónapos a gép. Hogyan használjam az akksit? Ti hogyan szoktátok?2010. febr. 21. 21:10
1/9 anonim válasza:
Vedd ki belőle és zárd el egy páncélszekrénybe.
Ha használni akarod akkor bármit csinálsz csökkenni fog az élettartama.
Legyen mindig feltöltve és néha (hetente vagy havonta)teljesen lemerítve és újra feltöltve.
Napokig ne legyen rajta a töltő. Kb. ennyi.
2/9 anonim válasza:
Vadonatúj állapotban 3x lemerítem feltöltöm, utána ha hálózatról használom a gépet kiveszem az akkut, de teljesen töltött állapotban!!! Kb 3 hetente le kell meríteni és feltölteni, újból félre teheted utána.
3/9 A kérdező kommentje:
De mondjuk ha lemerültőben van és mondjuk ráteszem a töltőre és közben hazsnálom a gépet akkor is ,,szabályos,,?
2010. febr. 21. 21:28
4/9 anonim válasza:
Ha hálózatról használod vedd ki az aksit.
5/9 anonim válasza:
Persze, úgy töltheted, hogy közben használod...aztán ha feltöltődött teljesen, vedd ki!
6/9 A kérdező kommentje:
Most például ugy csináltam, feltöltött és lehúztam a hálózatról. És mikor rakjam vissza? Kb. hány % alá ne essen a töltöttségi szint?
2010. febr. 21. 22:53
7/9 anonim válasza:
A mai laptopokban és mobilokban Li-Ion akkuk vannak, és a fentebb vázolt dolgok nem érvényesek rá, csak a régebbi NiMH akkukra! Ezek az akkuk attól mennek tönkre ha lemerülnek. Ha nem meríted a gépet kb 70% alá, akkor nem fog elhasználódni, egyébként meg lassan mindenképp kiöregszik.
Érdemes tanulmányozni:
8/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk most ugy csinálom hogy akksiról megy aztán ha az energiaszint lecsökken olyan 30-40 %-ra akkor rárakom töltőre majd ha feltöltött akkor levesezm a hálózatról.
2010. febr. 25. 21:36
9/9 anonim válasza:
az a módszer lehetséges hogy kiveszed az akut és ugy használod??? ez engem is kezd érdekelni ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!