Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplapon kondenzátor csere?

Alaplapon kondenzátor csere?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Bár a téma érdekel, ilyen problémám még nem volt, és a segítségeteket kérném.

Szóval van egy kissé régebbi alaplapom, egy Intel procival, és 512 MB DDR1 RAM al, amit szeretnék pénzzé tenni, de mivel kékhalálozik néhány hibás kondi miatt, azt kénytelen vagyok kicserélni rajta.

A problémám viszont az, hogy nekem 1000 illetve 3300 mikrofarad os kondenzátor kellene amik 6.3 V osak, de nekem sajnos ilyenem nincs, és a közelben egy üzletben sem találtam :O Szóval az érdekelne, helyettesíthetők más értékekkel ellátott kondenzátorokra a hibásak? Vagy ezek lényeges szerepet játszanak, ahol nem lehet +/- 200 mikrofarad, vagy +/- 5-10 V ?

2015. ápr. 21. 16:46
 1/4 tamasoft ***** válasza:

Pont olyan kell bele, ami méret.

De annyiért sem tudnád javítás után ezt a lapot eladni, amennyibe a kondik kerülnének.

2015. ápr. 21. 17:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Miért, olyan drágák a kondik? :O
2015. ápr. 21. 23:00
 3/4 tamasoft ***** válasza:
Dehogyis! Csak egy DDR1-es alaplapra épülő rendszer értéke sajnos mára elérte a 0-t.
2015. ápr. 22. 07:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez kb igaz, de ha hiszed ha nem, van még ilyesmire is kereslet felénk :D Amugy egy új telefonba (Prestigio 5505 v 5455) pótolna be egy minimális összeggel :)
2015. ápr. 22. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!