Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a legmegbízhatóbb HDD?

Melyik a legmegbízhatóbb HDD?

Figyelt kérdés

Adattárolásra kéne, olyan HDD ami valóban megbízható típus, 2TB tárhellyel.

Egyből a WD20EFRX re gondoltam, de mivel nem RAID-ben használnám 0-24 ben, hanem napi többszöri ki-be kapcsolásról lenne szó, ezért talán még sem ő lenne a legideálisabb. A Green sorozatról nem hallottam túl sok jót (parkoltatás). A kékből, meg nincs 2 TB.

Marad a Black, vagy az ER.

Melyiket ajánlanátok melyik a legideálisabb napi többszöri ki-be kapcsolás esetére?

Köszönöm.

2015. ápr. 19. 10:25
 1/3 anonim ***** válasza:
WD RED, lassabb ugyan, de tényleg adattárolásra van kitalálva.
2015. ápr. 19. 12:16
 2/3 A kérdező kommentje:

De nem árt neki jobban a sok ki-be kapcsolás?

Van vélemény WD2000FYYZ ról?

Köszönöm.

2015. ápr. 19. 12:24
 3/3 anonim ***** válasza:

"De nem árt neki jobban a sok ki-be kapcsolás? "

Kicsit úgy érzem túlliheged a kérdést, az általad említett HDD-re 5 év gari van, egyébként meg a green sorozatú vinyóknál, csak bizonyos széria volt rossz.

Ha napi 3-4x ki-be kapcsolod, az nem jelent semmit, mert bekapcsolt állapotban is parkoltatja a fejet ha idle. Szóval a ki-be kapcsolás nem igazán mérvadó.

A másik fontos tény, hogy mire akarod használni? Ha egész nap ír-olvas a HDD akkor az sokkal inkább megterheli. (jellemzően mondjuk op rendszer van rajta), ha nem akkor még a gagyibb HDD is jó.

Nekem WD Green van, Rendszer+tárhely is ezen van, 2 particióban, több mint 1 éve napi 15 órákat megy, néha idle, néha nem+torrent (ami aztán eléggé megviseli), de semmi baja, jól működik.

2015. ápr. 19. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!