Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezzel a táppal, milyen "alapko...

Ezzel a táppal, milyen "alapkonfigot" hozhatnék ki?

Figyelt kérdés
Már egy ideje nem forgalmazzák, a régi p4-es gépemhez volt kötve, kifogástalanul működött : chieftec gps-350eb 101A , egy olyan konfigra gondoltam ami 2012ig elbír a játékokkal, mondjuk egy lga1150-es alaplap,pentium g3240 proci , és 4giga ddr3 ram, vga pedig körülbelül egy ati hd 7750-es
2015. ápr. 13. 19:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem a 350W a probléma, hanem a kora. A mellett, hogy csökkenő hatásfoka miatt valószínűleg indokolatlanul nagyon terhelné a villanyórát (akár 450-500W táp szintjén), a nagyobb problémát az okozza, hogy minden jelentősebb előjel nélkül kezdhet túl nagy áramot szolgáltatni. Nekem is hibátlan volt a 7 éves Chieftecem (ugyanilyen, csak 450W kivitel), büszke is voltam rá, aztán 1,5 nap alatt kinyírta 3 HDD-met.

Szóval építhetsz rá, de csak saját felelősségedre.

2015. ápr. 13. 19:31
 2/3 A kérdező kommentje:
tehát necces a dolog ?
2015. ápr. 13. 19:33
 3/3 Bundee001 válasza:
0%
A dolog elég necces. Ehhez a konfighoz, függően a háttértártól illetve az optikai meghajtóktól, egy 600W-os (N-Power, Aqprox... "gagyibb") tápegység kell. Ha Chieftec-ben gondolkodsz min 500W. Hiába kevesebb a teljesítménye az előzőknél, mégis jobban meghajtja a gépet mint egy "gagyibb", nagyobb teljesítményű táp. Úgyhogy a 350W "sovány"
2015. ápr. 13. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!