Viraag1 kérdése:
Ez a táp megfelelő lesz ebbe a konfigba?
Figyelt kérdés
Táp: FSP Hyper 500W
Konfig:
Gigabyte GA-Z97M-DS3H alaplap
Intel Core i5-4460 processzor
Kingston HyperX Beast 8GB DDR3 memória (2400mHz)
Sapphire TOXIC R9 270X videókártya
Arra is kíváncsi lennék, hogy minőségileg milyen ez a táp.
Előre is köszönöm a válaszokat.
2015. ápr. 11. 21:21
2/8 anonim válasza:
Én a helyedben hozzácsapnék még 3K-et és vennék egy Raider 550-et, vagy ennyi pénzért egy XFX TS 450-et.
Amúgy minek veszel HyperX Beast RAM-ot főleg 2400-ast?
A proci 1600-ra úgy is le fogja szabályozni, no meg a 4460-nál a Z97-es lapnak sincs értelme.
3/8 anonim válasza:
Nálunk van egy Beast ugyanígy 2400 MHz-n, meg egy sima HyperX Black 1600 MHZ-n, Beast i3 4130 mellett, Black i5 4460 mellett, A Fenevadnak a Windows élményindex megadja a 7,9-et, a Black 7,7-es értékelést kapott, úgyhogy azért nem teljesen igaz, hogy le van szabályozva.
4/8 anonim válasza:
Hát ha 1600 MHz-ig kezeli a RAM-okat, akkor szerinted mennyivel fog menni a RAM? no meg a késleltetés és egyéb dolog is számít, és aminek magas órajelen, Beast esetében 2400 MHz-nél CL11, addig ha leveszi 1600-ra, akkor a késleltetés is kisebb lesz, ami olyan CL9-CL8 körüli értéket vehet fel, no meg Windows élményindexére nem szabad adni, annyira nem a tuti dolog az, inkább AIDA64-és nyomass egy tesztet, de mind a két fajta RAM-ot az i3 és az i5 mellett is, majdnem hogy nem lesz eltérés.
5/8 anonim válasza:
A Windows élményindex lófaxt sem ér, semmi valóságalapja.
6/8 A kérdező kommentje:
Az alaplapot a RAM miatt vettem, a processzorok között pedig sokat néztem, de mindhez az volt írva, hogy 1333/1600 mHz-ig kezeli a RAM-ot (pl: az i7-4770K is ami 100.000 Ft) szóval ha egyáltalán van olyan processzor, ami kezel ekkora sebességű memóriát, akkor arra én nagyon kíváncsi lennék.
2015. ápr. 15. 18:10
7/8 anonim válasza:
Az AMD-k kezelik, és az i7 5xxx-ek.
8/8 anonim válasza:
"Bármelyik" proci kezeli a magas órajelű RAM-ot MÁR HA JÓL TUDOM, és HA jól tudom, akkor a proci tuning után, a proci bizonyos GHz-nél egyre magasabb órajelű RAM-ot tud kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!