Integrált RAM mellé DDR2 vagy más, bővítésnek ha nincs Slot/DIMM?
Tegnap találkoztam egy kérdéssel, amiben adott volt egy laptop amiben integrált-RAM van, azóta is foglalkoztat a téma, és keresgélek, nem sok sikerrel, gondoltam megkérdezlek benneteket is.
- Lehetséges egy efféle laptopot memóriaügyileg fejleszteni?
- A virtuális memória persze egy opció, bár önmagában kevés.
- Találtam 1-2 különös masinériát,
amiben USB-n csatlakoztatna pl. DDR1-2-3-t
- Vagy volt itt olyan is, hogy Pendrive-ból csinált valamiféleképp plusz RAM-ot, de ha jól értelmeztem az csak XP korában működött.
Ötletek, érdekességek? :)
FlashDrive (PEN) RAM az csak virtuális memória,
akkor meg már többet ér ha a SSD/HDD úgy van felparticionálva hogy hagysz külön egy
4096 megás (4 gigás) partíciót.
Az USB-s DDR olvasó/foglalat (Google-képek alapján) meg...hát vagy fake, vagy homemade, vagy ázsiában megint alkottak valamit :D
Ennek nincs integrálva a ramja. Cserélhető nagyobbra (2gb a legnagyobb).
A swap még hagyján, a pendriveos megoldást meg tényleg felejts el, mert az batár lassú.
Szerintem ez a gép 2gb rammal jött ki a gyárból (nem néztem).
következésképp: ennél többet nem tudsz belőle kihozni.
#6 koki2000
Nem tudom mire alapozod ezt...
DE a tényekről: nincs memória SLOT az alaplap egyik oldalán sem, szóval csak integrált lehet...
Kép az alaplapról:
OFF # 6
Legalább a gyártói oldalt megnéznéd ha már pontos típus érdekel. Előbb informálódni kell, nem légből-kapott ötletekkel okoskodni :D
ON
A memóriás dolog pedig beválhat, de inkább a "ReadyBoost" kapcsán, a virtuális pedig maradjon HDD-n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!