Milyen alaplapot vegyek? (többi Lent)
Sziasztok
Egy AMD 4300 4 magos 3.8Ghz-es procirol szeretnék egy Intel i5 valamire cserélni típust még nem írok mert még én se nagyon tudom mi lesz de lehet 4440 de még nem biztos. A lényeg az hogy világ életembe AMD volt és nem nagyon tudom milyen alaplapot vegyek mert ha jól tudom ha amd röl váltok intelre vagy fordítva akkor azt is cserélni kell.Jelenleg egy Asrock 970 Extreme R2 alaplapom van.
Lényegébe az lenne a kérdésem hogy milyen alaplapot ajánlotok egy i5 procihoz. Előre is köszi a válaszokat.
Azt vedd figyelembe,hogy a inteleket nem lehet húzni(csak ha K-s,és ha Z97-es lapod van)
azt az AMD-t viszont addig húzod amíg a cuccok engedik.
4.5GHz-re simán fel kéne mennie,nekem jobbféle lapban 5GHz-et is elér a kis FX-6350-em.szerintem ne válts,próbáld tuningolni,hátha megjön az eredmény amit vártál(meg fog)
Nem, nem a 4460at lehetne húzni a Z-s lapban és még nem írta a kérdező biztosra a procit :)
A H97 meg nem b85. Tájékozódj.
Na felteszem pontosabban a kérdést mert ahogy látom kicsit elkanyarodtunk :D
A kérdés 8 magos amd (alaplap marad ,hütés táp amiket linkeltem) vagy az intel i5 4460 és akkor ehez + egy alaplapot kérnék mit érné meg venni hozzzá. Huzni nem akarom az amd-t mert sose csináltam nem is fogom szerintem. Öszefoglalva tuning (huzás) nélküli amd vagy intel i5 új alaplappal?
i5-4460-at vegyél + hozzá egy B85M Pro4 alaplapot.
Játékokra i5 jobb, mivel megonként és szálanként több teljesítménye van. Hűt akár a gyári is elég rá, de ha van olyanod ami jó 1150-es foglalatra nyugodtan ráteheted csak cdnedesebb lesz.
Az asrock B85M Pro4 alaplapot kérdezd meg a boltban ahol veszed, hogy a bios frissítve van e a legújjabra mert a 4460 csak úgy indul el benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!