Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Két 800-as ram van a gépemben,...

Két 800-as ram van a gépemben, de együtt 667-en futnak?

Figyelt kérdés
Garantáltan 800 mindkettő, külön külön annyit pörögnek, de együtt 667-en futnak, érdemes vele bármit kezdeni, vagy semmmi probléma nincs belőle, ha így hagyom?
2015. ápr. 8. 16:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az alaplap együtt (dualba) a kettőt nem tudja 800 MHz-en, vagy csak a BIOS-ban nincs úgy beállítva. Egyébként nem lesz semmi baja, legalább is elméletileg.
2015. ápr. 8. 17:07
 2/9 A kérdező kommentje:
g31m-es2l, ha ez segít valakit :) biosba nem merek csaúgy tukálni :/
2015. ápr. 8. 17:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Valamiért az Intel konfigok, legalább is LGA 775-nél nem nagyon tudják kihajtani a RAM-okat (persze ez függ a procitól is), de ez legtöbbször azért is van, mert a RAM nem támogatott, főleg nem dual-ban, tehát lehet csak azért kezeli 667 MHz-en, mindenesetre érdemes lenen belenézni a BIOS-ba, hogy tudja-e a kettőt egyszerre magasabb frekvencián kezelni, vagy nem.
2015. ápr. 8. 17:30
 4/9 A kérdező kommentje:
hát, spd-be auto-n van, olyan opciók jönnek fel, hogy 333.3, 4.0+, gondolom akkor arra kéne rakni? Ha esetleg nem kezeli, nem elsz belőle baj? Amúgy ha semmi bajt nem csinál nem állíthatom, a proci is gyenge (e3400) tehát szükség nincs rá, hogy kihajtsam, csak a stabilitása, élettartama ne romoljon :)
2015. ápr. 8. 17:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem, nem azt kellene állítani, inkább hagyd akkor, nem lesz semmi baja így se, ha nem maximumon fut. Meg azt a kis különbséget meg se érzed.
2015. ápr. 8. 17:44
 6/9 A kérdező kommentje:
[link] Teljesen azt hittem, hogy a piros résznél kell, ez esetben jobb, ha valóban nem állítgatom, nem olyan egyszerű, mint gondoltam, köszönöm a válaszokat :)
2015. ápr. 8. 17:59
 7/9 A kérdező kommentje:
(nem az én gépem, csak ezt a képet találtam hirtelen)
2015. ápr. 8. 18:00
 8/9 anonim ***** válasza:
Igazából ott kell, csak éppen a memory frequency résznél, de ha ott is auto-n van, akkor úgy optimális.
2015. ápr. 8. 18:08
 9/9 A kérdező kommentje:
auton annyi, szóval hagyom úgy :)
2015. ápr. 9. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!