16:9, vagy 16:10 és miért?
Ez így elég hülye kérdés, hogy most melyik a jobb. Bármelyik monitor lehet jó a képaránytól függetlenül.
Annyi hátrányod lenne 16:10-es monitor esetén, hogy ha például nézel egy filmet, vagy sorozatot ( amik ugye általában 16:9-esek ) akkor alul felül lesz egy fél-egy centis fekete csík.
én szeretem a 16:10-et viszont vannak hátrányok.. pl youtubera felrakni elég nehéz cuccokat és nem lesz kiváló minőségű és néhány játék nem kezeli jól a 16:10-et (ini fájlokban át lehet állítani a felbontást utána már nincs gond)
ha van rá pénzed rá én 21:9-et választanék(néha itt is kellhet játszani az ini fájlokkal de főleg csak régebbi játékokkal),ha nincs akkor fullhd..
igen általában viszont van mikor torzul a kép vagy rossz konzolport a játék,esetleg 16:10-et 140mhz-s képfrissítéssel akarja indítani (amd vga-val szerencsére ezt lehet korlátozni nvidiaval nem :\ )
egyébként kérdező ha van rá keret akkor ips panelest vegyél azokat dícsérik
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!