Hogyan lehet rávenni egy Realtek ALC892 hangkártyát hogy megszólaltassa az 5.1-es tartományt? (Bővebben lent)
Az volna a kérdés lényege hogy a kérdésben említett alaplapi hangkártya, ami amúgy nagyon szépen szól (Yamaha erősítővel és hanfalakkal használva) sztereóban, de filmeknél pl. Media Player Classic-al vagy VLC-vel nem képes megszólaltatni az 5.1-et. Az eszközök optikai kábellel vannak összekötve. A hangkártya diagnosztikánál a Dolby Digital és DTS teszteknél hiba nélkül viszi mint a 6 csatornát de sehol máshol nem.
Előre is köszi a válaszokat.
Tudtommal az ALC892 csak THX True Studio-t támogat vagy nem?
Amúgy csak akkor fog 5.1-ben szólni ha a filmnek Dolby Digital hangzása van. 2.0-ás hangsávot nem fog 5.1-ben lejátszani.
Amúgy ilyen programoknál érdemes átengedni közvetlenül a hangcsatornát az SPDIF kimenetre és a dekódoló elintézi a többit.
Nekem ALC1150 audiovezérlő van az alaplapon. a DTS engedélyezésével tud 5.1-et pl játékoknál.. (Alien Isolation és FC4 kivételével)
Javaslom a KODI nevű médiacentert. itt kis beállítással tökéletes Dolby Digital élményt lehet varázsolni a filmeknek... Stereo jelből csak akkor lehet 5.1-et csinálni ha fölkonvertálja a program vagy engedélyezve van a DTS a hangkártyán. persze ez sem 5.1 de elvileg mind az 5 csatorna szól...
Még egy megoldás.
Ilyen esetben kapcsold át Dolby Pro Logic-ra vagy Pro Logic II-re. az erősítőt. ezeket biztosan támogatja.
Nem az erősítővel van a gond hanem azzal hogy a programok dekódolják a Dolby Digital-t holott egy Dolby Digital erősítőnél nem kellene nekik dekódolni.
Szerintem inkább keress valami komolyabb lejátszóprogramot. mondjuk: Miliris Splash Pro, Power DVD, KODI. ezekkel nálam tökéletesen szól Dolby Digital hangzással
Közben megoldottam kiváncsiságból VLC-nél is.
Kattints rá: Eszközök, Beállítások, Hang
Kimeneti modulként válaszd ki: DirectX hangkimenet
Pipáld be az S/PDIF hangkimenet használatát
alatta az alapértelmezett helyett válaszd a Realtek Digital Output kimenetet...
Indítsd újra a lejátszót és máris Dolby Digitalban működik.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!