Csendes pc összeraknátok?
FullHD monitorral lenne használva (internetezés,letöltés,filmezés,ritkán játékra World of tanks), a lényeg hogy lehetőleg a legcsendesebb legyen, milyen komponensekből lehet összerakni?
Keret max 100ezer ft!
Na akkor végig megyek mindenen, mert látom Ipor-nak a gondolkodásával mész te is csak egyenesen.....
A CPU teljesítménye elég arra amit a kérdező szeretne csinálni, a RAM KEZDÉSNEK jó, oké lehetne magasabb órajelű, de oké mert még az 1600 MHz is kitolja a kellő FPS számot, a nagyobb MHz-el csak nőni fog ez a szám, nem tudom ez WoT-ban mennyit jelent.
4GB azért már kezd kevés lenne napjainkban, szóval elsőnek inkább 1x4GB, majd kicsit később mellé kell tenni még egy ugyan olyat.
Mondjuk egy 1TB-os HDD lehet jobban jönne, nem tudom mennyit töltögetne a kérdező de aki rendes felhasználó, az szán pár percet arra, hogy a szemetet kiszórja a gépről.
A táp még bőségesen is sok, a legnagyobb fogyasztó a proci, ami 95W-ot eszik csak, az egész rendszer meg sem közelíti a 150W-ot sem, szóval még egy 200W-os táp is elég lenne, de ilyen árban a Be Quiet ajándék.
12GB RAM, minek Tripla csatornát úgy se visz a proci, a lap meg csak 2db RAM-ot fogad be.
Nem azért, mert szarok, de a GPS sorozat nem a legjobb, a Be Quiet mérföldekkel jobb és biztonságosabb.
No meg a legfőbb dolog, hogy nem mindegy, hogy Ipon-os vagy PCX-es árakkal számolunk, no meg ha 100K a max, akkor nem hiszem hogy +10K belefér a kérdezőtől, de 110K-be meg már egy dedikált VGA-t is bele lehet szorítani, amivel másabb már a dolog.
Itt az ajánlott plecsnit megkapta, asszem 100k gépbe nem is kell jobb.
Nem írtam 12gb ramot, hanem ha mindenképp limit a 100k, akkor 1db modullal veszi, akkor 100 alatt is marad. Ha nem, akkor hozzádob egy 5öst striker árához és meg is van a dual.
SSD azért kellett, hogy a gép csendes legyen, HDD-k hangosak.
Én mér egyszer csináltam egy teljesen hangtalan gépet a keresztanáymnak(Pentium G620, 4gb RAM, FSP-350-60APN táp, OCZ Agility 3 60gb)
Itt azért választottam a Kaveri APU-t, mert a gép játékra is lesz használva, és Kaveri-knak nem kell olyan erős hűtés alapórejelen, mint a régebbieknek. 4gb 1 csatornás ram valóban nem legjobb, de 100k-ba több nem fért volna bele, és ez akármiokor könnyen bővíthető,
2*2 Gb műküdhetett volna, de normális 4 slot-os lapok mér nem fértek be az árba.
A Chieftek GPS-400A valóban nem rossz tép, még ha egy kissé elavult is, ebből a szériából sokiáig nekem is volt egy 350w-osom.
De ez a 300w-os BQT jobb táp, mint legtöbb 400w-os és jóval csndesebb az átagnál terhelés mellett is.
2 18A-as ága van, és valóban lead 288W-ot .
A HDD valaóban nem feltétenül leghangosabb alkatrész, de ha többi nagyon halk, akkor bizony nagyon is jól hallható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!