Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi történik akkor, ha egy...

S_Tamás kérdése:

Mi történik akkor, ha egy alaplapban az egymagos processzor helyére beteszek egy kétmagos processzort?

Figyelt kérdés

2015. márc. 31. 19:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tudod belerakni, más a foglalat.
2015. márc. 31. 19:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Bele rakni bele tudom, mert azonos méretű a foglalat.
2015. márc. 31. 19:05
 3/7 anonim ***** válasza:
10%

más a foglalat.... ma csak idióták vannak?

Na ird le nekem hogy mi a proci neve, meg mi az alaplapod típusa és akkor megmondom hogy az alaplapod támogatja-e

2015. márc. 31. 19:07
 4/7 anonim ***** válasza:
belemegy kalapáccsal xD én is beletudok tenni egy am2 foglalatba egy i3 processzort!Csak akarni kell:D
2015. márc. 31. 19:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem fog működni.
2015. márc. 31. 19:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem fog jaja, és ezel tönkre teheti az alaplapot vagy bele való a processzort?
2015. márc. 31. 19:20
 7/7 P.O.C. ***** válasza:
100%

Egy szóval se mondta a kérdező milyen az alaplap és milyen a foglalat (sajnos). Márpedig számos foglalathoz létezik gyárilag 1 és többmagos processzor is.

AMD s939, AM2/AM2+, AM3

Intel LGA775

Ennyi infó alapján a kérdést tehát nem lehet megválaszolni.

Ha támogatja az alaplapod, és annak megfelelő BIOS verzió fent van hozzá, akkor azon kívül hogy valószínűleg gyorsabb lesz a géped, semmi nem történik. Az operációs rendszert nem kell miatta újratelepíteni.

Ha újabb BIOS-t ír elő a gyártó ahhoz a procihoz, akkor frissíteni kell azt csere előtt, másképp nem fog elindulni a géped.

Ha meg a foglalat se kompatibilis, akkor nem fog működni, sőt tönkreteszed vele a foglalatot vagy a procit.

2015. márc. 31. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!