Mi a különbség egy AMD vagy egy Intel processzor között?
^
Na, ezen már majdnem mosolyogtam is. Ha renderelnél, videót vágnál, akkor könnyű lenne választani, mert jobban érvényesül a több szál, jobban profitál belőle az alkalmazás, viszont ha a processzor mellé kerül fixen dedikált videokártya is, nem csak integrált megoldásról van szó, még 50e forint sem érdemes AMD-ben gondolkodni. Milyen nyers erőről beszélsz? Az pont, hogy az Intel, mikor 3.2GHz-en összecsapja a 4GHz feletti AMD-t.
Mindegy, nem akarok személyeskedni. Játékok alatt sokkal stabilabb fps érthető el Intellel, ha nem csak egy hónapra tervezel, ne is fontold meg az AMD-t. Hardveraprón újonnan, garanciával 48e forintért kapsz i5-4460-at.
Nagy vonalakban úgy van ahogy az első leírta.
Annyival kiegészíteném, hogy sokan lebecsülik az alsó kategóriás Inteleket (pl. az I3-at), mert gyakran egy 2 magos Dual Core Hyperthreadinggel többet nyújt mint egy 8 magos ennél drágább AMD. Teljesen alkalmazásfüggő.
Az AMD-nek lehet több magja van, de gyengébbek is az Intel-énél.
Egy négy magos Intel képes leverni egy 8 magos AMD-t, sőt, néha még egy I3 is.
Játékra véleményem szerint Intelt válassz.
Viszont több szálas alkalmazásokban nagyon jól teljesít az AMD.
Olcsó kategóriában szerintem is jobban megéri. Mondom ezt úgy, hogy I3-asom lesz hamarosan. Játékokban többet nyújt (statisztikailag) mint a konkurens 6 magos példányai.
4-es vagyok:
2-es, a nyers erővel kapcsolatban szerintem úgy értette az első, hogy az AMD teleb*szarintja a processzorait magokkal, hogy képes legyen felvenni a versenyt az Intellel. Azaz a mennyiség veszi fel a harcot az erővel szemben, mintha Diablo 2-ben csak a Strength-re adnád a pontjaidat. Ez aztán kocka egy felszólalás volt.
U.I: Nem vagyok Intel fanboy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!