Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a gépemben van 8gb ram és...

Ha a gépemben van 8gb ram és egy celeron proci, mellé beteszek egy álatira jó vidikártyát, akkor az vszinüleg nagyon sok játékot elvinne?

Figyelt kérdés
(a proci 2,8Ghz)

2015. márc. 31. 11:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Tobbet mindenkeppen, mintha forditva lenne a dolog, de egy gyenge proci is tud igencsak fontos tenyezo lenni.
2015. márc. 31. 11:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Pazarlás lenne gyenge proci mellé betenni nagyon jó videokártyát, ezeket együtt érdemes fejleszteni.
2015. márc. 31. 11:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Celeron és Celeron között is lehet óriási különbség. Múltkor cseréltem le egy Celeront Celeronra egy gépben (persze alaplappal, meg mindennel együtt), kb. 5x erősebb az új Celeron. Természetesen némi generáció különbség van közöttük, szóval nem meglepő. De az, hogy 2.8GHz-es, az semmit nem mond.

(Bár mivel 8GB RAM-ot írtál, gondolom, hogy 1155-ös, vagy 1150-es foglalatú prociról van szó, legrosszabb esetben egy 775-ös.)

Egyébként Sok játékot elvinne, ami nem annyira CPU éhes. De van, ahol abszolút semmit nem fogsz nyerni az erősebb GPU-val. Sok játéknál a CPU lesz a szűk keresztmetszet. Olyanoknál, ahol sok a fizikai, meg más egyéb számítás.

BeamNG-t tudom példának hozni, hiába volt jó VGA-m, a CPU-m gyenge volt hozzá a brutális fizikai számolgatások miatt, de egy gyenge VGA és erősebb CPU mellett gyengébb grafikán jobban vitte, mint a másik gépen bármilyen más beállítás mellett.

Sajna vannak dolgok, amiről a VGA nem tudja levenni a CPU terhét.

2015. márc. 31. 11:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. márc. 31. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem i5-4460 és GTX 750 Ti vitte maxon a BeamNG-t, szóval oda tényleg cpu kell.
2015. ápr. 5. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!