FX-8350 és egy R9 280x-hez elég egy 550W-os táp?
Heló!
Az attól függ, hogy milyen. Mi a táp pontos típusa?
A chieftec az egy jó, viszonylag megbízható márka, és elméletben pont elég ez a táp ide. Elméletben. ^^
Nekem 500as chieftec épphogy nem volt elég, szóval próba szerencse. Ha végül nem lesz elég, akkor én fsp hyper 600-at vennék szerintem (vagy másik ismert, ilyen kaliberű tápot), az kicsivel több mint ami kell, de később tuningolhatod vele a procit, vga-t.
Ez elég pontos oldalnak tűnik eddig, én itt szoktam 100% loadra kiszámoltatni, illetve kiszemelt táp(ok)ról is kellene nézni teszteket, valós teljesítményüket kideríteni, ha tuning is szóba kerül akkor kb 20-25%-al fölé kell lőni a teljesítményt, különben elég lehet 10%-al tuning nélkül, változó dolog.
Én legalább egy FSP Raider 550-et vennék hozzá hogy biztonságban érezzem magam, habár elméletben elég kellene hogy legyen neki a te tápod.
Szerintem nyugodtan próbáld ki vele ha már megvan, ugyanis kb. 400-430 Wattnál nem eszik meg többet a konfigod még szélsőséges körülmények közt sem. Azért az ellenőrizném, hogy osztott 12V ága van-e a tápodnak, mert akkor lehet, hogy nem elég neki. No meg a procidat ne nagyon overclockold, vagy ha mégis, ne adj alá nagyobb alapfeszt. Szépen meg tudja növelni a fogyasztást, ami nem biztos, hogy életbiztosítás egy ilyen táp mellet :)
Senki nem ajánlotta ez még a régi gépemból maradt vissza.
Én maximum azt furcsálom hogy fél éve működött így a gép és ez a gond csak 2 napja jelentkezett.
#8 ez mire vonatkozik? mert itt nem igazan van elozmeny
mi furcsa abban ha egyszer elpattan a hur?
rasegithet erre a nem megfelelo uzemhomerseklet, elektromos halozat, felsotapos gephaz, porosodas, rossz szelozes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!