UPC nettel, helyi hálózaton miért nem jön be a külső IP címről, a helyi weboldal? (Bővebben lent)
Az lenne a problémám, hogy van egy UPC s Modem&Router -em, amihez kapcsoltam egy AirRouter -t. A port átengedés gond nélkül megy, külső IP -ről el is lehet érni a szervert, de helyi hálózaton csak helyi IP címmel, és kicsit idegesítő, hogy ha a külső IP címemet írom be, azt írja, hogy nem elérhető a weboldal. (Játék szervereknél is, ez van)
Régebben, ameddig más milyen netem volt (PR-Telecom), addig eltudtam érni, helyi hálóról, külső IP címmel is.
Aki tud segíteni, előre is nagy köszönet neki.
Na jó, ezt lehet nem értem.
Szóval tételezzük fel, van egy WAN IP címed 91.92.93.94
Ha elmész egy barátodhoz, és beírod ezt, akkor eléred a szervert (nem tudom ez nálad mit takar). Ha otthon vagy, és beírod ezt, akkor nem éred el a szervert.
Ezt akárhogy nézem, logikátlan. Ha máshonnan eléred, akkor saját magadtól is el kell érni, mivel a belső hálózat mindenhol belső hálózat.
Nem kell ezen semmit bonyolítani: statikus IP-t kell adni a gépednek, és a szükséges port továbbításokat beállítani mindkét routeren.
Nem vagyok egy hálózati szakember ezt előre elmondom.
-Router mögött ül a szerver, ha csak a külső címed írod be akkor csak routering megy a package és azután neki fogalma sincs, hogy hova küldje, próbáld porttal együtt beírni.
-Lehet, hogy a routered nem supportolja a NAT loopbacket, így csak LAN címről éred el.
Első: Igen jól értelmezted, és ahogy mondtad úgy csináltam mivel régen is úgy volt, statikus IP és port nyitás.
Második: Én még annyira se értek, hozzá, hogy megértsem amit írtál, csak úgy nagyjából.
Azt viszont tudom, hogy a router, egy ubnt AirRouter-HP
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!