Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A processzor alapórajeléből...

A processzor alapórajeléből vissza lehet venni?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem hogy egy processzor alapórajeléből vissza lehet venni? Konkrétan az i7 4790K ra gondolok.

Ugye ennek a procinak 4ghz az alap órajele és a gyári írás szerint 4.4ghz-ig lehet tuningolni és ah visszaveszem a tuningot akkor 4ghz alá is le lehet vinni az értéket mondjuk 3.5-3.6-ra. Még azt szeretném megkérdezni hogy már említettem a gyári leírás szerint 4.4 tuningolható és lehet-e ennél is jobban tuningolni? ha igen kb meddig? természetesen egy jó hűtővel.

2015. márc. 28. 12:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Persze, lehet tovább is, viszont a legtöbb léghűtés már nem fogja tudni tartani a lépést, 4.4-4.5GHz felett már inkább víz kell hozzá. És igen, lehet visszafele is változtatni az órajelét, de semmi értelmét nem látom, miért tennél ilyet? Ha valaki alulfeszel, azt még elfogadom, de annak, hogy 400MHz-et elveszel belőle semmi értelmét nem látom. Ennyi erővel vehettél volna sima 4790-et is.
2015. márc. 28. 12:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem akarom semmi képen 4 alá vinni csak ebbe nem voltam biztos hogy lehet és kíváncsi voltam rá.(Még nem vettem megy csak megakarom venni)
2015. márc. 28. 13:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Vannak itt azért félreértések.

"Ugye ennek a procinak 4ghz az alap órajele és a gyári írás szerint 4.4ghz-ig lehet tuningolni"

Nem.

4,4GHz a maximum Turbo órajele.

Ez nem tuning,ennek semmi köze a rendes tuninghoz,amikor a Turbo mód ki van kapcsolva.

400MHz amúgysem érdemi tuning.

A határt meg nem a hűtő jelenti,hanem a gagyi paszta a kupak alatt.(nem az amit a user ken a kupak teteje és a hűtő közé)

2015. márc. 28. 13:50
 4/5 anonim ***** válasza:
A "gagyi" pasztának semmi köze hozzá, csak míg a víz 35-40 fokos, mikor áthalad a réz felett, addig a léghűtés talpazata képtelen olyan iramban elvezetni a hőt, hogy mellette alacsony hőmérsékleten legyen képes tartani a processzort.
2015. márc. 28. 13:53
 5/5 anonim ***** válasza:

A kompakt vizekből csak 1-2 példány erősebb mint a komoly léghűtések.

Szerinted miért adták ki a Devil’s Canyon-t?

[link]

"Ezek ugyanarra a lapkákra épülnek, mint a Haswell Refresh opciók, de még jobb hővezető pasztát kapnak, illetve a processzor hátoldalára jobb minőségű kondenzátorok kerülnek, hogy jobban bírják a tuningot. "

2015. márc. 28. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!