Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyi időnként kell körülbelü...

Mennyi időnként kell körülbelül újrapasztázni egy számítógép processzorát?

Figyelt kérdés
Még annyit hozzátennék, hogy a hűtőről lejött majdnem a fele a pasztának, mikor szétszedtem, hogy elvigyék szervizbe. A prociról is lejött szerintem egy kicsi. A processzor egy AMD A4 6300, viszont 2 hónapja 58C volt a max terhelés alatt, ez már 63, és ha jól tudom 70 foknál már tönkre is mehet.
2015. márc. 27. 15:41
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja és lehet a rossz hűtés következménye, hogyha rákattintok valamire akkor akad a videó youtube-on? (kép és hang is) Vagy az normális?
2015. márc. 27. 15:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Már érdemes lenne újrapasztáznod, nem jók azok a hőfokok. Youtube az rossz szoftverek miatt is akadhat, és kb 4-6 évente szükséges újrapasztázni, persze csak ha megfelelően volt elötte pasztázva.
2015. márc. 27. 15:46
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Általában szétszedés után újat szoktak rá tenni és nem azt vissza amit leszedtél. Újrapasztázni meg kb évente de ez atótl is függ hogy milyen minőségű a paszta. Az akadás meg lehet attól is hogy nincsennek fent programok pl flash player.
2015. márc. 27. 15:46
 4/13 A kérdező kommentje:

Az a fura, hogy minden fent van, ráadásul a legfrissebb. AMD 14.12 (Omega) driver, legfrissebb hang driver, chipset driver (ami az MSI oldalán volt, MSI alaplapom van) és minden Visual +, meg Adobe fent van.

És tudtok konkrét pasztát ajánlani, ami jó minőségű?

2015. márc. 27. 15:52
 5/13 A kérdező kommentje:
Minden procit ugyanúgy kell pasztázni? Mármint egy apró nyomás a proci közepére, és azt szétkenni, ugye?
2015. márc. 27. 15:53
 6/13 anonim ***** válasza:
Arctic MX4, ennél jobb nem kell.
2015. márc. 27. 15:54
 7/13 anonim ***** válasza:
Én soha nem szoktam szétkenni csak egy kicsit nyomok a közepére és majd a hűtő szétnyomja, mondjuk valaki a szétkenésre esküszik de én nem szoktam maszkolni.
2015. márc. 27. 15:55
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem egyenletes a felület, ajánlatos szétkenni, viszont a legtöbb hűtő talpa simára van csiszolva, így amikor leszorítod, akkor - köszönhetően a fizikának - saját magát már szétnyomja a hűtő alatt, így a kenés feleslegessé válik, sőt, ha így történne, akkor a széleknél még nagy eséllyel ki is folyna.
2015. márc. 27. 15:57
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

#5 Igen, ugyanúgy. Egy borsónyi a proci közepére, de nem kell szétkenni. Amikor a hűtőt felrakod, akkor az szétnyomja magának buborékmentesre.

És nincs időhöz kötve. Amikor leszeded valamiért a hűtőt, olyankor muszály. Vagy ha nagyon elszállnak a hőmérséklet adatok, olyankor célszerű.

2015. márc. 27. 15:59
 10/13 anonim ***** válasza:
21%
Srácok, nem tudom ti miért vagytok ilyen lusták, de szívesen fogadok bárkivel, hogy ha szétkennétek akkor nyernétek rajta legalább 5 fokot. A lenyomás nem egyenletesen teríti szét, és nem csak középen egy kör alakban termel hőt a cpu.
2015. márc. 27. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!