Érdemes SSD-t vennem?
Hátha ha sok programot futtatsz párhuzamosan vagy csak szeretnéd, hogy a játékok gyorsabban töltsenek be akkor érdemes.
Csak a boot idő miatt én nem vennék. Ahhoz drága.
Inkább ez a "nagyobb programcsomag" (office, photoshop, autocad, ilyesmi) indulási ideje mint probléma meg a sok kis fájl (pl. rengeteg plugin, sokfájlos projekt, esetleg sok kicsi kép sok oldalon bármilyen dokumentumban), hibernálásos tökölés és hasonló kis "napi élmények" miatt gondolhat rá az ember, hogy mégiscsak SSD. Én akkor vennék, ha 8GB RAM lenne (ne kelljen lapozófájl kb soha), egyébként is sebességbajnok volna a cucc (a proci legalább), meg persze ha szánnék rá annyit. Linuxos vagyok, legtöbbször a vinyó se moccan.
A win8 egyébként marhagyorsan bebootol akkor is, ha semmit nem állítasz rajta, és tartja is a sebességet. Még ha a bios nem támogatja, akkor is alapesetben félig hibernálva áll le, ami nagyjából annyit tesz, hogy a frissen bootolt rendszer állapota egyfájlos tárolásból jön vissza, ami ölég gyors.
Én pont most váltottam SSD-re (új gép, akkor meg már hadd legyen). Ugyanígy voltam én is vele, gép benyom, aztán átöltözök, közben meg bejelentkezek.
Na most olyan a dolog, hogy mire felállok az asztaltól, már ülhetnék is vissza, mert készen van. 5 mp míg a benyomástól számítva felbúg a processzorhűtő(?), még 5 és már be is töltött. A programok többnyire azonnal indulnak, max 1 mp pl böngészőnél. Ami legszembetűnőbb, az a programok telepítésének sebessége, hihetetlenül gyors.
Igazából egy több mint 10 éves gépet cseréltem le, ahhoz nyilván óriási változás, de az egyúttal meg is tanított türelemre. Most én a helyedben csak ezért nem váltanék. Aki tud 10 percet várni egy telepítésre, az tud 20-at is, ahogy egy böngészőre 1-et, úgy hármat is, és így tovább. Esetleg ha nagyon rámennél a csendes működésre, akkor ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!