Mire használod a számítógépedet?
Laptop: TOSHIBA C850-176 (Akkor olyan 110ezer + 2GB-tot vettem bele)
- Operációs rendszer: Linux/Ubuntu 14.04LTS
- Vásárlás célja: Egyetemi tanulmány és esetleges munka
- Amit csinálok rajta:
* VMware virtuális linux szerver futtatás (VPS)
* Program/algoritmus tervezés, Adatbázis tervezés, Webalkalmazás fejlesztés, és minden ide tartozik ami Backend.
Asztali PC: (Tömören CPU: Intel i5-4690K, RAM: 16GB DDR3, VGA: R9 280X; ára durván 220ezer)
- Operációs rendszer: Windows 8.1
- Vásárlás célja: vegyes
- Amit csinálok rajta:
* .NET alapú fejlesztés
* Párhuzamos virtuális gépeken való osztott és egybeolvasztott rendszerek tanulása/fejlesztése/tesztelése
* És hogy ki ne hagyjam játékra is: BF4 és CSGO.
Intel Core 2 Quad Q9400
8Gb Ram
GT 610 VGA
1Tb HDD
Photoshop
Videószerkesztés, és készítés.
Játék
Asrock B85m Pro 4
GTX 750 Ti
8 GB Ram
Pentium G3420
Filmet nézni, zenét hallgatni (később szerkeszteni!), játszani rengeteget (igen, a két magos pentiummal egészen a 2014-es és későbbi 4 szálra optimalizált játékokon kívül minden tökéletesen működik)
Bohóckodni
Megvagyok vele nagyon elégedve!
Sokba került. Legalábbis az én pénztárcámnak sok.
Azért vettem mert egészen 2013 októberéig olyan gépem volt, amin még a youtube is szaggatott.. Ezt leváltottam egy fokkal jobbra, de még nem volt tökéletes - és ez számomra már tökéletes.
Egy Lenovo G580 lapos:
Mobile DualCore Intel Core i3-2348M, 2300 MHz (23 x 100)
DIMM1: SK Hynix HMT351S6EFR8C-PB 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
DIMM3: Samsung M471B5273DM0-CH9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
NVIDIA GeForce GT 635M (2 GB)
Főleg doksiolvasás, CAD tervezés, filmnézés, zenehallgatás, böngészés amit csinálok rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!