Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számottevő teljesítménykülönbs...

Számottevő teljesítménykülönbségre számíthatok e, ha jelenlegi 4GB DDR3 1600-as memóriáimat (2x2GB) 8GB DDR3 1866-os memóriákra (2x4GB) cserélem az alábbi konfigurációban?

Figyelt kérdés
A gép adott, még 2011-ben vásároltam a "lelkét", ami nem más, mint egy AMD APU A8-3850 (4x2.9GHz Llano) processzor, ami egy MSI A75MA-G55 lapon teszi a dolgát. Ezekhez társul 4GB 1600MHz-re dedikált GEIL memória (2x2 kit). Az operációs rendszer Win7 64bit, hangsúlyoznám, hogy a gép NEM játékra van használva, hanem mindennapos tevékenységekre főleg (net, film, hírek stb.) Kérdésem arra irányulna, hogy a rendszer összteljesítményét milyen arányban dobná fel, ha beruháznék mondjuk 2x4GB 1866MHz-es memóriákra? Érdemes e ráköltenem, javulni fog e érezhetően a felhasználói élmény?
2015. márc. 24. 16:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem, nem vennéd észre. Egyedül az IGP-nél szűk keresztmetszet a memória sebessége (CPU-nál nem), de az pont hogy nem tűnne fel amire használod, játéknál számítana kicsit.
2015. márc. 24. 17:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Attól függ. Ha pl szeretsz úgy szörfölgetni a neten, hogy számos ablak van megnyitva, akkor a duplaannyi ram jól jöhet. Azonban én az árából lehet, hogy inkább egy SSD-t ajánlanék.
2015. márc. 24. 17:35
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi. SSD nekem is megfordult a fejemben, még gondolkodtam is, hogy beírom a kérdésbe, hogy alternatívaként nem e lenne jobb választás :) Nos, akkor a memóriát hanyagolom :D
2015. márc. 24. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!