Amatőrként hogyan működik egy videokártyacsere?
CPU: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs)
RAM: 8GB
GPU: NVIDIA GTX 660 2GB
ALAPLAP: ASUS P8H77-M PRO
Táp : Corsair táp 550w VS series VS55
A jelenlegi videokártyámat cserélném le egy gtx970-re a gépházba még simán beférne.Az lenne a kérdésem,ha kiveszem a mostani vidikártyám és beteszem a vadonat új 970-et akkor egyből fog működni,és felismeri a windows?Vagy hogyan működik ez,vagy inkább vigyem el a gépet egy pc boltba ahol összerakják?
Én ilyen cserénél azt tapasztaltam, hogy ha kiveszed a régi kártyát, és beteszel egy újat, akkor ha más típusú a régi kártya akkor automatikusan kikapcsol a drivere, az elején kicsit(pár percre) lassabb lesz a gép amíg megkeresi il. feltelepíti a drivert.
Szerintem mindenképpen úgy cseréld, hogy ne legyen a géped áramba dugva, nehogy kisüsd, de ha nem vagy biztos a dolgodban vidd el szerelőhöz. Az interneten is biztos sok tutorial videó van ezzel kapcsolatban.
muszáj*, és igen, kénytelen vagy leszedni.
A driver bírja mozgásra a kicsikét.
Benne kell, hogy legyen.
Ettől függetlenül jobban jársz, ha egyből a legfrissebbet rakod fel.
Ugyanakkor a CD-ről telepített drivert is lehet frissíteni.
Kikapcsolod a gépet > Ha a tápegységből megy kábel a videó kártyádba akkor kihúzod belőle > Mostmár kiveheted a videókártyádat,azt a kis pöpecet ami ott van majd húzd arrébb egy kicsit hogy ki lehessen venni a videókártyát > Beteszed a másik videókártyát,a pöpecet szintén húzd el hogy be tudd rakni > Ha kell bele kábel ami a tápegységből jön ki akkor dugd bele
Ezután bekapcsolod a gépet és mivel Win 7-et használsz ezért elvileg automatikusan lekéne hogy töltse a drivert.Ha ez nem történik meg akkor telepítsd fel azt a drivert ami a CD-n van de az lesz a legjobb ha a hivatalos honlapról letöltöd a legfrissebb drivert.De mondom elvileg a Win 7-nek lekéne hogy töltse automatikusan a legfrissebb drivert
A pöpec szóért meg bocs de nem tudom hogy hívják :D Viszont úgyis tudni fogod miről van szó
itt egy videó Ha ez alapján se megy akkor inkább vidd boltba ahol cserélik
https://www.youtube.com/watch?v=TZIK-WMvta4
itt a driver amit tölts le és telepítsd miután kicserélted a kártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!