IGP-hez a dual channel be 2x2GB RAM a jobb vagy 1x4GB, van különbség?
Van különbség, kb. megduplázza az FPS-t dual-channel-ben.
https://www.youtube.com/watch?v=QMCvvtaZ5Z0
(single-ben 4gb-ot dualban 8gb-ot rakott be, de ha a játék nem használja akkor tök mind1)
De bővíthetőség miatt érdemes a 4gb-ot átgondolni.
Azért kérdem mert az a terv hogy összerakok egy alapgépet, amivel IGP vel lehet tolni 1-2 régebbi játékon low-on.
De ugy terveztem hogy 4GB RAM egybe 1600MHzen és később nemkellene cserélni a 2x4GB hanem a 1x4 es mellé hozzá venni mégegy 4GB osat és 2x4 be aztán működne. Kb fél év múlva tudnék mégegy ramot mellé venni.
Akkor hogy legyen mit ajánlotok?
És köszi a válaszokat.
Hátsz egyelőre nagyon jónak tűnik árban ez a RAM, aztán nemtom. CL9est kerestem, de nemtaláltam hirtelen, ami jólis nézki, mert az valamivel gyorsabb.
Ez lett kinézve [link]
Ha tudsz akkor linkelnél Fury-t vagy Savage-t CL9el vagy alacsonyabbal, ami tényleg jó is, vagy jó az amit kinéztem? Köszi
Akkor marad amit kinéztem, amit feljebb linkeltem; amugy CL10-es.
Köszi
IGP-nél sokat számít a dual chanel, de ha 1GB-t szeretnél adni neki a RAM-ból (ami bőven sok), akkor csak 3 marad a rendszernek, ami nem túl sok (elmegy). 8GB már bőven elég (talán még sok is).
Itt a HTPC-ben van egy A8 7600 APU 2x2GB memóriával és 512MB-t adtam az IGP-nek (1GB-t biztosan nem használ ki, de kipróbálva sem láttam különbséget a tesztelt játékoknál), így maradt a rendszernek 3,5GB. Egész jól elvagyok a kis géppel (komolyabb játékra van nagyobb vas tartva) és fullHD-ban tolok egyszerűbb játékokat közepes-magas beállításokkal (Skyrim, Trine 2, Portal 2, Prince of Persia, Orcs must die, Sleeping Dogs, Brothers stb). Az lenne a tökéletes, ha lenne 3GB-os memória, mert egy ilyen kis APU-s géphez éppen ideális lenne 2x3GB. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!